Kara Kediler Uğursuzluk Getirir Mi?

Kara Kediler Uğursuzluk Getirir Mi?

Kara Kediler Uğursuzluk Getirir mi?

Zamanın insanların birçoğunda olan bu inanç çok eski çağlardan gelmiş bir söylentidir. Bu tarz bir konuyu ele almak bile biraz absürt kalabiliyor. Biz bu yazımızda, kara kediler uğursuzluk getirir mi? Sorusunun efsane olduğunu ve eski zamanlardan bu zamana kadar nasıl geldiğini sizlere anlatacağız.

Eski dönemlerde kediler tanrı olarak görülmüş baş üstünde tutulmuş, cadı olarak görülmüş yakılmış ve uğursuz olarak görülüp taşlanmıştır. Yani kısacası kediler insanlar tarafından çok farklı benzetmelere maruz kalmışlardır. Bu tarz absürt inanışlar maalesef kedilerin hayatlarını olumsuz etkilemiştir. Zamanımızda artık kediler tanrı olarak ya da cadı olarak görülmüyor ama maalesef eski zamanlardan gelen bir batıl inanç sayesinde kara kedilerin uğursuzluk getirdiğine inanılıyor.

Bu olayın en başı olarak Mısır’da kedilerin Tanrı olarak kabul edilmesini söyleyebiliriz. Antik Mısır medeniyeti dünyanın en çok ilgisini çeken konulardan biri ve bu dünyanın gelmiş geçmiş en gizemli medeniyetlerinde kedilerin önemi çok büyüktü. O dönemlerde kediler kutsal olarak kabul ediliyorlardı. Hatta daha da fazla derine inersek kediler o dönemlerde Mısır’ın koruyucu tanrıçası olarak kabul ediliyordu.

O dönemlerde herkes kedilere taparken tek tanrılı dinler ortaya çıkmaya başlar. Uzun bir hikâyeyi sizlere açık ve net şekilde şu şekilde özetleyebiliriz. Herkesin kedilere taptığı bir dönemde yavaş yavaş tek Tanrılı Dinler ortaya çıkmaya başlar. İlk başta Yahudilik ve ardından Hristiyanlığın çıkması ile birlikte tek tanrılı dinlerin mensupları çok tanrılı dinlerden geriye kalan tüm gelenekleri ve izleri silerek kendi dinlerini geniş bir kitleye yaymayı hedeflerler. İşte tam olarak bu dönemde kara kediler uğursuzluk getirir hatta tüm kediler uğursuzluk getirir, kediler şeytandır ve kediler cadıdır gibi söylentiler ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu tarz söylentilerin ortaya çıkması ile birlikte kedilere karşı bakış açılar değişmeye de başlamıştır. Bu düşüncelerin toplumlara çok hızlı yayılması ise kedilerin uğursuz olduğuna inanılmasına sebep olmuştur.

Hristiyan klişesi çok tanrılı dinlerden geriye kalan bütün inanışları bitirmek için kedileri kötülemeye başlar. Bu işlemi genellikle kediler ile ilgili efsaneler anlatarak yaparlar ve insanların aklında yer edinmeye çalışırlarmış. O dönemde herkesin bu konuyu konuşması ile birlikte inanışlar da bu yönde ilerlemeye başlamış.

Bu dönemden sonra Orta Çağ’da kara kedi besleyenler cadı olarak ilan edilmeye başlanmış. Bu söylentilere kulak asmayıp kedi beslemeye devam edenler kötülenmiştir ve o dönemlerde en çok yaygın olan kara kediler uğursuzluk olarak sembolize edilmiştir. Kara kedi besleyen herkes de cadı olarak görülmüştür. Hayatlarını kara kediler ile yaşayan kadınlar cadılık ile suçlanıp idama yollanıyordu. İşte eski çağlardan günümüze gelen tek şey ise kara kedilerin uğursuzluk getirdiğidir. Bu söylentilerin tamamen tek tanrılı dine geçebilmek için o dönemin çok tanrılı dinde tapılan şeylerin kötülenmesiyle başlamıştır.

Kara kediler uğursuzluk getirmez. Kara kediler türleri arasında çok farklı bir özelliğe sahiplerdir ve asil görünüşleri sayesinde hayvan severlerin ilgisini üstüne toplamayı başarmıştır.

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]