En Çok Konuşan Kuş Türleri Hangileridir?

En Çok Konuşan Kuş Türleri Hangileridir?

En Çok Konuşan Kuş Türleri Hangileridir?

Kuş türleri arasında en çok konuşan ve taklit özellikleri ile ön plana çıkan papağanlar vardır. Papağanlar çok kolay öğrenirler ve taklit yetenekleri gelişir. Papağanların taklit yetenekleri o kadar gelişmiştir ki insan seslerinden tutun duydukları müzik seslerine kadar taklit edebilirler. Papağan türleri ikiye ayrılır, bazı papağanlar zekâları ile ön plana çıkarken bazıları ise konuşma yetenekleri ile ön plana çıkarlar. Bu yazımızda sizlere genellikle papağanlardan bahsetsek de konuşma yeteneği gelişmiş olan diğer kuş türlerinden de bahsedeceğiz.

 

1) Muhabbet Kuşları

Muhabbet kuşları papağanların soyundan geldiği için diğer kuş türlerinden biraz farklıdır. Muhabbet kuşlarının konuşma yetisi gelişmiştir fakat konuşmayı öğrenmekte biraz zorlanırlar. Muhabbet kuşlarının konuşması için onlara çok iyi zaman ayırmanız gerekmektedir. Muhabbet kuşları sürekli duydukları sesleri tekrar etmeye başlarlar. Müziklere karşı sevimli tepkiler vererek sahiplerinin sevgisini kazanırlar. Muhabbet kuşlarının konuşması için onlarla sürekli konuşmanız gerekmektedir. Hatta kafes boyutları da geniş ve büyük olması gerekmektedir. Küçük yapıları olsa da dar ve küçük alanda yaşamakta zorlanırlar. Eğer bir kafeste iki muhabbet kuşu var ise o kuşların konuşması çok zordur hatta imkânsız derecesine gelmektedir.

 

2) Amazon Papağanı

Amazon papağanları, kafes içinde en uzun süre yaşayabilen kuş türleri arasındadır. Genellikle amazon papağanları taklit ve konuşma yetenekleri ile ön plana çıkarlar. En iyi taklit yapan ve en hızlı konuşmayı öğrenen kuş türlerinden biridir. Amazon papağanları sizlere diğer kuş türleri gibi kısa kısa konuşmazlar, onlar ile yeterince ilgilenirseniz sizlere uzun uzun cümleler kurabilirler. Yaklaşık 30-35cm boylarında olan bu papağan türü ortalama 40 yıl yaşarlar. Rengarenk ve zekâsı ile ön plana çıkan tek kuş türüdür.

 

3) Lori Papağanı

Lori papağanları en çok konuşan kuş türleri arasındadır. Hatta lori papağanları halk arasında Geveze Lori olarak da bilinir. Bu papağanların kaç kelime aklında tutupta kaç kelime konuşabildiği bilinmemektedir. Bu papağan türü konuşmaya başladığında susmaz hatta bazen rahatsız edici dereceye gelebilir. Lori Papağanları konuşmayı en kolay öğrenen kuş türüdür. Çok hızlı konuşmayı öğrenirler ve değişik sevimli sesler çıkartarak bütün ilgiyi üstlerine toplamayı başarırlar. Lori papağanları çok dinlediği bir şarkıyı baştan sonuna kadar söyleyebilirler.

 

4) Kakadu Papağanı

Kakadu papağanı tüy yapısı ve taklit yeteneği ile ön plana çıkar. Bu kuş türleri çok iyi taklit yaparlar. Papağanlar arasında en iyi taklit yapan türdür. Duydukları ve öğrendikleri sesleri birebir aynı şekilde taklit ederler. Öğrenme duyusunun çok iyi olduğunu söyleyebiliriz. Kakadu papağanları çevrede duydukları bütün sesleri hafızalarına alırlar ve sizin hiç beklemediğiniz anlarda o sesleri çıkartarak sizleri şaşırtabilirler. Kakadu papağanları türleri arasında en uzun yaşayan türdür.

 

5) Jako Papağanı

Jako papağanları kırmızı kuyrukları ile ön plana çıkarlar. Gri rengi ve sevimli kırmızı kuyruğu ile en sevilen kuş türlerinden biri olmayı başarmıştır. Evlerde en çok beslenen papağan türlerinden biridir. Jako papağanları zeki ve oyuncu yapısı ile ön plana çıkarlar. Sahipleri ile sürekli oynamaya çalışırlar. Jako papağanları için büyük bir kafes gerekmektedir. Dar alanlarda yaşayamazlar. Jako papağanları çok kolay konuşmaya başlarlar. Fakat sahiplerine alışma süresi biraz uzundur. Herkese kolay kolay güvenmezler. Jako papağanlarının konuşmasını ve taklit çıkarmasını istiyorsanız öncelikle kendinize alıştırmanız gerekmektedir. Jako papağanları konuşmaya başladıktan sonra onlara sorduğunuz soruları bile cevaplarlar.

 

6) Cennet Papağanı

Cennet papağanları aşkı sembolize ederler. Cennet papağanları halk arasında sevda papağanı olarak tanınır. Bu kadar aşkı andırmalarındaki en büyük sebep çiftlerine çok bağlı olmalarıdır. Eğer cennet papağanı bakmak istiyorsanız kesinlikle büyük bir kafes tercih etmelisiniz ve en az iki adet cennet papağanı almanız gerekir. Bir kafesin içinde bir dişi ve bir erkek cennet papağanı beslemeniz gerekmektedir. Tek başına yaşayamazlar. Cennet papağanları çift olarak beslendikleri için eğitilmesi çok zordur. Eğer cennet papağanını tek besliyorsanız onlara çok ilgi göstermeniz gerekmektedir. Sahiplerine bağlanırlar ve sürekli ilgilenmek isterler. Tek beslediğiniz zaman eğitmesi kolaydır ve sizin sözünüzü dinleyebilirler.

 

7) Ara Papağanı

Ara papağanı, Amerika papağanı cinsidir. Papağan türleri arasında en büyük boyuta sahip ve en güçlü gaga yapısına sahip türdür. Sayıları çok azdır ve nesli tükenmek üzere olduğu için çok değerli bir türdür. Bu kuş türünün sesi kalın olduğu için insan sesine yakın tonda çıkar. Taklit yetenekleri çok zayıf olsa bile çok güçlü konuşma duyusuna sahiptir. Sürekli konuşurlar ve kolay öğrenirler.

 

8) Sultan Papağanı

Sultan papağanları, Jako papağanlarından sonra en çok evde beslenen papağan türleri arasında gelir. Sultan papağanları çok oyuncu bir yapıya sahiplerdir. Genellikle ilk başlarda ıslıkları çok fazla taklit ederler. Konuşma yetenekleri o kadar gelişmiş olmadığı için 1-2 kelime ederler. Genellikle sultan papağanları taklit yetenekleri ile ön plana çıkarlar ve oyuncu yapısı ile sahibinin dikkatini çekerler. Eğer çok fazla ilgi göstererek çok ısrarcı bir şekilde eğitim uygularsanız az da olsa konuşmaya başlayabilirler.

 

Kuş türleri arasında en rahat konuşan türler papağan türleridir. O yüzden eğer konuşmasını istediğiniz bir kuş türü sahiplenmek istiyorsanız genellikle bu papağan türü olması gerekir. Muhabbet kuşları her ne kadar papağana benzemese de aslında onlarda papağanların soyundan gelmişlerdir.

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]