En İyi Kedi Mamaları Nelerdir?

En İyi Kedi Mamaları Nelerdir?

En İyi Kedi Mamaları Nelerdir?

Kendiniz için en uygun mamanın hangisi olduğuna karar verip mamaları daha iyi tanımanız için biz mamaları araştırıp aşağıda yayınladık. Aşağıdaki bilgileri dikkatli bir şekilde inceleyerek “Yavru, Yetişkin, Yaşlı” kedilere en ideal ve kaliteli kedi mamaları hangileri olduğunu öğrenebileceksiniz. Kısırlaştırılmış kedi için en iyi kedi mamaları, Diyet kedi mamaları, hamile olan kediler için uygun kedi maması markaları...

 

Kedi Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kedinize en uygun ve en kaliteli kedi markalarına geçmeden önce sizlere kedi maması seçerken dikkat edilmesi gerekenler hakkında sizlere bilgi vermek istedim. Kedilerin türleri, özellikleri, vücut halleri ve sağlık durumlarına göre dikkat edilmesi gereken 3 temel durum vardır.

1.  Kedinin Yaşı: Kedi maması alırken en çok dikkat edilmesi nokta kedinin yaşına uygun mamayı almaktır. Kedi maması üreten firmalar küçük dostlarımız için 3 farklı mama üretiyorlar. Yavru Kedi Maması (Kitten), Yetişkin Kedi Maması ve Yaşlı Kedi Maması (Senior).

2. Kedinin Cinsiyeti ve Kısırlık Durumu: Dostlarımızın cinsiyetine uygun ve kısırlık durumuna uygun mamalar seçilmelidir. Onların daha rahat yiyebileceği, sindirebileceği mamaları tercih etmemiz onlar için uygun olur.

 

2020 Kediler İçin Tavsiye Edilen Mama Markaları

YAVRU KEDİLER İÇİN MAMA SEÇİMİ

Royal Canin Kitten Yavru Kedi Maması

1) Royal Canin Kitten Yavru Kedi Maması

Uzmanlar tarafından en çok tavsiye edilen yavru kediler için özel olarak üretilmiştir. Yavru kedilerin 4-12 ay ki besinsel ihtiyaçlarının oranlı bir şekilde tüketmesi çok önemlidir. Yavrunun bu gelişim evresinde daha iyi büyümesi için Sağlıklı büyütme için, uygun oranda kalsiyum, vitamin ve diğer gerekli besinlere sabit bir oranda ihtiyaç duyar. 

ProPlan Yavru Kedi Maması 

2) ProPlan Yavru Kedi Maması 

Yavru kedilerin koruyucu sistemlerinin gelişimini desteklemek ve onların gelişimine ve büyümesine doğrudan katkıda bulunacak besinsel ihtiyaçların karşılanması için özel olarak zenginleştirilmiş, lezzetli ve sindirim oranına sahip süper Premium kedi mamasıdır. Anne sütünde de yer alan beyin ve görme fonksiyonlarının gelişiminde görev alan DHA maddesi içerir. Yavru kedilerin sağlıklı kemik ve kas gelişimini destekler. Yavrunun bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli bir rol oynar.

Reflex Tavuklu Yavru Kedi Maması

3) Reflex Tavuklu Yavru Kedi Maması

Yavru kedilerin yemekten zevk aldığı bir diğer mama ise Reflex markanın ürettiği tavuk aromalı mamadır. İçinde birçok mineral, vitamin, protein vb. besinler yer alır. 

İçindekiler: İşlenmiş Hayvansal Protein, Buğday, Mısır, Hayvansal Yağ, Mısır Gluteni, Pirinç, Ciğer Aroması, Tuz, Keten Tohumu, Kuru Bira Mayası, Taurin, MOS (Mannan Oligo Sakkarit), Beta-Glukan, Yuka, Kuilaya.

Mineraller: Kalsiyum, Fosfor, Sodyum, İyot, Çinko, Bakır, Potasyum Klorür, Demir, Selenyum.
Vitaminler: Vit. A, Vit. D, Vit. E, Vit. C, Vit. B1 - B2 - B3 (Niasin) - B6 - B12 - B7 (Biotin) - B9 (Folik Asit), Vit. K, Kolin, Kalsiyum Pantotetan.

Analiz Değerleri: Ham protein: %37, Ham yağ: %20, Ham Selüloz: %3, İnorganik Madde: %8, HCI'de Çözünmeyen Kül: %2, Nem: %10, Kalsiyum: %1,5, Fosfor %1 
Sodyum %1,2.

N&D Tahılsız Tavuk Etli ve Narlı Yavru Kedi Maması

4) N&D Tahılsız Tavuk Etli ve Narlı Yavru Kedi Maması

Tavuk ve nar, yavru, hamile veya emziren kediler için özel olarak üretilmiş tam ve dengeli bir mamadır. Az miktarda karbonhidrat içerir ve dengeli bir şekilde düşük kan şekeri endekslidir. Taze etten yüksek protein içerir. Dengeli vitamin ve mineraller içerir. Şifalı bitkiler bulunur. ND kedilerin çok fazla şişmanlamasını ve birçok hastalığı önlemesine yardımcı olmak için geliştirilmiştir.

 

YETİŞKİN KEDİLER İÇİN MAMA SEÇİMİ

Royal Canin Fit 32 Kedi Maması

1) Royal Canin Fit 32 Kedi Maması

Royal Canin Fit 32 1 yaşına ulaşmış ve 1 yaşını geçen kediler için özel olarak üretilmiş ideal oranda bir mamadır. Kediler bu mamadan aldığı besinler sayesinde daha rahat enerji harcayabilirler. Bu mama 1 ile 10 yaş arasındaki kediler için kullanılabilir. İçeriğinde 52 besin bulunan bu fit 32, dengeli bir besin kaynağıdır. 

Obivan Somonlu ve Hamsili Kedi Maması

2) Obivan Somonlu ve Hamsili Kedi Maması

Mama yemekte zorlanan kediler için üretilmiş bol proteinli somonlu ve hamsili kedi mamasını yetişkin kedilerimiz için çok iyi bir besin kaynağı olabilir. Uzmanların önerdiği mamalar arasında yer alan obivan markası balık seven kedilerimiz için özel olarak ürettiği bol proteinli mama ile çok fazla beğeni topladı.

Hills Science Plan Kuzu Etli Kedi Maması

3) Hills Science Plan Kuzu Etli Kedi Maması

1 yaşına basan kediler için ihtiyacı olan tüm besinlerin bulunduğu hills marka mamanın kuzu etli olması kedilerin rahat tüketmesini sağlar. Bağışıklık sistemini destekleyen yapıya sahip bu mama uzman veteriner ekipleri tarafından üretilmiştir. Yeterli oranlarda sodyum ve protein içerir. İçindeki bütün besinlerin ideal seviyede karıştırılması sayesinde sindirilmesi genç kedilerimiz için epey kolay olacaktır.

Rexlex Plus Urinary Kedi Maması

 

4) Rexlex Plus Urinary Kedi Maması

1 yaşından büyük olan ve bütün ırklara uygun olan bu mama yetişkin kediler için oldukça besleyicidir. Dengeli tavuk proteini içerir. İdrar yollarında sıkıntı yaşayan kediler için de önerilir. İçindeki besin oranları yüksek ve dengeli bir mamadır. Mamanın içindeki protein miktarının %92 ‘si hayvansal içeriklerden elde edilmektedir. Kedilerimizin rahat dışkı atmasını sağlar. Lezzetli bir yapıya sahip olmasıyla birlikte yetişkin kedilerimizin rahatlıkla yiyebileceği bir mamadır.

 

YAŞLI KEDİLER İÇİN MAMA SEÇİMİ

 La Vital Ördek Etli Kedi Maması

1) La Vital Ördek Etli Kedi Maması

Uzman veteriner hekimlerinin 7 yaş ve üzeri kediler için önerdiği bu mama yaşlı kedilerimiz için oldukça kolay sindirilir. Metabolizması yavaşlayan ve hareketi azalan yaşlı kediler, hayatlarının bu dönemlerinde daha sağlıklı yaşaması için ihtiyaç duydukları besinler bu mamada vardır. 

ProPlan Hindili Yaşlı Kedi Maması

2) ProPlan Hindili Yaşlı Kedi Maması

%14 hindi eti içeren bu mama ileri yaşlı kedilerimizin rahatlıkla tüketebilmesi için özel olarak üretilmiştir. Dengeli bir şekilde protein, yağ, vitamin ve mineral içeren bu mama uzman veteriner hekimleri tarafından önerilen bir diğer mama türüdür.

 

KISIRLAŞTIRILMIŞ KEDİLER İÇİN MAMA SEÇİMİ

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kedi Maması

1) N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kedi Maması

Genellikle kısırlaştırılmış kediler için kullanılan bu mama yetişkin kediler için de tercih edilebilir. Tam olarak kedilerin damak tadına uygun şekilde tasarlanmış bir İtalyan mamasıdır. Metabolizmasını bozmaması için doğasına uygun ve doğal bir şekilde üretilmiştir. N&D marka mamanın içeriğindeki et daima taze etten oluşur. Ürün içeriği yüksek protein kaynaklı ürünlerden üretilmiştir. Ürünün içerisinde taze meyveler ve bol miktarda vitamin, mineral yer alır.

Royal Canin Sterilised Kedi Maması

2) Royal Canin Sterilised Kedi Maması

Royal Canin markasının ürettiği bu başarılı mama kısırlaştırılmış kedilerin afiyetle tükettikleri bir mamadır. Kedilerin kısırlaştırma operasyonu gerçekleştirildikten sonra kedilerin hareket eğiliminin azalması gözlemlenerek özel olarak üretilmiş bir mamadır. Kedi hareketsiz kaldığı dönemde obeziteden korunması için ideal bir besin deposudur. 

Reflex Balıklı Kısırlaştırılmış Kedi Maması

3) Reflex Balıklı Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Doğal olarak üretilen bu mama kısırlaştırılmış kedilerimizin tüketebileceği bir mamadır. %33 Protein, %10 yağ, %5 Lif içeren bu mama balık unu kullanılarak üretilmiştir. Omega 3 ve 6 içeren Reflex balıklı mama kedilerimiz için oldukça lezzetli bir besin kaynağıdır. Kısırlaştırılmış kedilerimizin büyümesinde ve gelişmesinde etkili olan bu mama kedilerimizin performansını iyileştirir.

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]