En Çok Tercih Edilen Akvaryum Balıkları Hangileridir?

En Çok Tercih Edilen Akvaryum Balıkları Hangileridir?

En Çok Tercih Edilen Akvaryum Balıkları

Günlük hayatımızın her yerinde akvaryumlara rastlayabiliriz. Evlerde ve iş yerlerinde çok sıkılıkla rastladığımız akvaryumların içinde birbirinden farklı çeşit çeşit süs balıkları vardır. Renkli ve güzel görünüşleri sayesinde bulundukları ortama iyi enerji verdikleri düşünülür. Akvaryum balıklarının her biri farklı özelliklere sahiplerdir. Genellikle kaliteli balık yemi, akvaryum ekipmanları ve temiz hijyenik ortam gibi unsurların sağlanmasıyla birlikte uzun süre yaşayabilirler. Akvaryum balıkları için en iyi yemleri önceki yazımızda listelemiştik o yazıya gitmek için tıklayınız. Bu listemizde, renkli pulları, kısa vücut ebatları ve hareketli kişilikleri ile dikkatleri üstüne toplayan akvaryum balıklarını listeledik. Eğer sizlerde akvaryum balıklarını seviyorsanız listemize göz atmalısınız.

 

1) LEPİSTES

Lepistes, akvaryumlarda beslenebilecek en ideal balıklar arasında yer alır. Çoğu balık severin akvaryumunda yer alan bu türün doğal yaşamı Güney Amerika kıtasının doğusudur. Yeni katıldıkları ortamın çevre koşullarına çok kolay bir şekilde adapte olurlar. Asya ve Avrupa kıtalarında da görülen bu tür sakin yapısı ile bilinmektedir. Her ne kadar sakin ve zararsız olsalar da Melek balığı ile aynı akvaryumda durduklarında agresif hareketler sergileyebilirler. Lepistes’ler ortalama 25 ile 28 derece sıcaklığa sahip 19 litrelik su kütlelerinde yaşayabilirler.

 

2)  KAVGACI SİYAM BALIĞI

Tül kuyruklu yapısı ile Beta cinsine ait bir balık türüdür. Tül kuyruğu sayesinde balık severlerin dikkatini çekerler ve genellikle akvaryumlarda yaşarlar. Süs balıkları arasında en çok tercih edilen balıklardan biridir. Kavgacı Siyam balığı kendisi gibi bir Beta ile aynı akvaryumda kalamazlar. Direk mücadeleye başlayarak kendileri için üstünlük kurmaya başlarlar. 7-8cm uzunluğuna kadar ulaşan bu balıklar, 24-30 derece arasında sıcaklık tercih ederler. Betalar arasında türünün en iyisidir.

 

3) Melek Balığı

Hemen hemen 10 kişiden 9’unun bildiği bir türdür. Melek balığı Cichlidae ailesine aittir. Doğal yaşam alanları Güney Amerika bölgesidir. Bu tür genellikle sessiz sakin yerleri tercih eder. Akvaryumunuzda tercih edebileceğiniz çok iyi bir süs balığıdır. Genellikle barışçıl kişiliği ile diğer balıklara da dostça yaklaşırlar. Kendisinden küçük balıklar ile aynı akvaryumda yaşayamazlar çünkü Melek balıkları genellikle kendisinden küçük balıkları yeme gibi alışkanlıkları vardır. Diğer süs balıkları gibi ortalama 25-30 derece su sıcaklığına sahip sularda yaşamayı tercih ederler. Düzenli ve temiz bir akvaryumda bakılması durumunda uzun süreler yaşayabilirler.

 

4) JAPON BALIĞI

Süs balığı denince akla ilk gelen balıklar arasında yer alan Japon balıkları genellikle turuncu renk tonlarına sahiptirler. Küçük ve hareketli yapıları sayesinde akvaryumlara neşe katmaktadır. Tamamen zararsız olan bu balıklar sadece onlara özel üretilen yemler ile beslenmelidir. Japon balıkları düzenli beslenme ve doğru bakım ile birlikte 7 yıla kadar yaşayabilirler. Ortalama 18-24 derece su sıcaklığında yaşayabilirler. 10 litrelik akvaryumlarda rahatlıkla yaşayabildikleri için akvaryum olan her evde hemen hemen yer alır.

 

5) ÇÖPÇÜ BALIĞI

Akvaryum camlarına yapışıp temizlik yapan balıklar olarak bilinen bu balıklar çöpçü balığı olarak tanınmıştır ama az da olsa Corydoras olarak bilinebilir. Genellikle balık almak isteyenlerin ilk tercih ettiği balıklar asında yer alır. Akvaryumu temizlediği düşüncesi ile yanlış bir algıdır. Çöpçü balıkları sadece suyun dibine düşen küçük yemleri yiyerek suyun doğal dengesinin bozulmasını engeller. Ortalama 7-8 yıl yaşam sürelerine sahiplerdir. Boyut olarak ise ortalama 76cm ile 15cm uzunluğa sahiptir. Süs havuzunuza almak istediğiniz bir balık türü ise minimum 6-7 tane birlikte almanızı tercih ederim.

 

6) SARI PRENSES

Sarı rengi sayesinde akvaryumlarda sevilerek beslenen bir balık türüdür. Ülkemizde sarı prenses olarak tanına bu balık türünün doğal yaşam alanı Afrika’nın Malavi Gölü olarak bilinmektedir. Derin yerlerde yaşamak yerine genellikle sığ yerlerde yaşamayı tercih ederler. Yeni girdikleri akvaryumların içerisine çok hızlı bir şekilde alışırlar. Akvaryumunuzda yoğunluk olarak sarı prenses beslemek istiyorsanız dekor olarak daha çok mağara ve kayalar kullanmalısınız. Bu tür için en ideal sıcaklık 25 ile 27 derece arasındadır.

 

7) TETRAZON

Akvaryumlarda beslenen balıklar arasında çok popüler olan bu balıklar Kaplan barb ve Sumatra barb olarak bilinirler. Sumatra ve Endonezya sularında genellikle rastlanan bir türdür. Eğer akvaryumunuzu tetrazon ile renklendirmek istiyorsanız kesinlikle tek başına bırakmayın. En az 2 tane tetrazon ile birlikte koymanız gerekmektedir. Grup halinde yaşamaya alışkın bu tür tek kaldıklarında agresif olabilirler. Su sıcaklığı olarak ortalama 20-25 derece sıcaklıkta yaşayabilirler.

 

8) DİSKUS

Diskus türü Cichlidae ailesinin bir üyesidir. Muhteşem büyüklüğü ve renkleri ile akvaryumların kralı olarak bilinmektedir. Doğal yaşam alanları göller ve alçak Amazon nehirleridir. Süs havuzlarına bıraktığınızda genellikle dip kısımlarda yüzmeyi tercih ederler. 27 ile 30 derece su sıcaklığını tercih eden bu türler, ılık, yumuşak ve asitli suyu tercih ederler. Akvaryumdaki diğer balık türleri ile çok iyi anlaşan Diskus’lar, akvaryumunuzun içinde mutlaka olması gereken bir türdür.

 

9) BETA BALIĞI

Akvaryumunuzda canlılık, hareket ve ekstra renk arıyorsanız tercih edebileceğiniz bir balık türüdür. Savaşçı bir yapısı olan Beta balığı diğer betalar ile aynı akvaryumda yaşayamazlar. Genellikle bir mücadele içinde olurlar ve iyi anlaşamazlar. Beta balıklarının özellikle erkekleri son derece zekidir. Çok agresif ve hareketli yapıya sahip olan Beta balığının ortalama 2 yıl ömrü vardır. 23-27 derecelik su sıcaklığını tercih etmektedirler.

 

10) KILIÇKUYRUK

Kırmızı ve sakin yapısı ile tanınan kılıçkuyruk balığı akvaryumlarda tercih edilen balık türlerinden biridir. Akvaryumda bulunan diğer balıklar ile iyi geçinen bu türün doğal yaşam alanı, Orta Amerika ve Kuzey Amerika’dır. Kırmızı ve yeşil olarak iki farklı türü vardır. Ortalama 6cm uzunluğa sahip olan erkekler, dişilere oranla daha küçük kalırlar. 26-30 derece su sıcaklığını tercih ederler.

 

 

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]