Kediler Nasıl Gezdirilir?

Kediler Nasıl Gezdirilir?

Kediler Nasıl Gezdirilmelidir?
Kediler, sağlıklı ve formda kalarak yaşamlarına devam edebilmeleri için sürekli hareket etme ihtiyacı duyan canlılardır. Bu nedenle onları gezdirerek veya onlar ile oynayarak onların daha fazla hareket etmelerini sağlayabilirsiniz. Bu tarz durumlarda akıllara en çok gelen aktivite kedileri gezdirmektir. 
Hadi sizlerle birlikte kediler nasıl gezdirilmelidir ve kendileri gezdirirken nelere dikkat etmeniz gerektiğine göz atalım! 
Kediler muhteşem görünüşleri ile ve esnek yapısı ile muhteşemlik kavramının vücut bulmuş halidir. Kediler için nankör dense de kediler çok da nankör değillerdir. Fakat kediler sizlerle sürekli oyunlar oynamak ister, hareket etmeden duramazlar ve sizlerden yoğun bir ilgi beklerler. Bu nedenle kedilerin evde bakımlarının zor olduğu söylenir. 
Kediler kendi içlerinde pek farklı türlere ayrılırlar. Her türde ve karakterde kediler vardır. Bu nedenle bazı türler çok hareketli olup yerinde duramazken bazı türleri ise hareketsiz bir şekilde saatlerce yatmak ister. Fakat kedinizin hareketli olup olmaması çok da önemli değildir. Kedinizin sağlıklı olması için sürekli hareket etmesi gerekir. Tüm kedilerin ortak noktası olduğunu söyleyebiliriz. 


Kediler yapıları gereği sürekli hareket etmesi gereken canlılardır. Hatta kediler hareketsizlik durumlarında pek çok sağlıksız durumlar ile karşılaşabilirler. Kedilerin hareketsiz kalması sonucunda hastalanmalar ve obezite gibi çeşitli problem oluşabilir. Bu nedenle sürekli kediniz hareket halinde olması gerekir. Kedinizin hareket halinde olması sonucunda daha sağlıklı ve uzun süreler yaşamlarını sürdürebilirler. 
Sıkılmadan kedileriniz ile zaman geçirmenin en iyi yolu onlar ile uzun yürüyüşlere çıkmaktır. Yürüyüşler sayesinde hem siz gezmiş olursunuz hem de kedileriniz hareket etmiş olur. Kedilerinizi gezdirirken onları sosyalleştirme şansınız da var. Kedilerin hem hareket edip hem de arkadaş edinmesi son derece önemli bir eylemdir. 
Tüm bunların yanı sıra kedi dostlarınıza geniş oyun alanları oluşturabilir ve onlar ile özel olarak ilgilenmediğiniz durumlarda onların hareket ederek enerjilerini atmalarını sağlayabilirsiniz.
Bu nedenle kedi gezdirme işi hem minik dostlarımız açısından hem de biz insanlar açısından son derece önemlidir. Peki ama kediler nasıl gezdirilir? Şimdi sizlere kedilerinizi nasıl gezdirebileceğiniz hakkında detaylı bilgiler verelim.

1) Kedi Tasması Kullanabilirsiniz


Kediniz ile uzun bir yolculuğa çıktığınız esnada kedi tasması kullanmanız son derece önemlidir. Kedi tasması sayesinde yolculuk esnasında dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı küçük dostunuzu koruyabilirsiniz. 
Kedi tasması kullanmanın bir diğer yararı ise kedinizin sizin yanınızdan uzaklaşmasını engellemektedir. Kedinizin tek başına tehlikeli yerlere gitmesini engellemek için en kullanışlı alet olabilir. 
Bu nedenle kedinizi gezdirirken mutlaka kullanmanız gereken bir eşyadır. Kedinizin güvenliği son derece önemlidir.

2) Kısa Yürüyüşler Yapın
Kedinizi gezdirmek ve onun hava alması için çaba sarf etmeniz kediler için son derece önemlidir. Fakat kedinizi gezdirme işlemine mutlaka kısa yürüyüşler ile başlamalısınız. Bu işlemi daha çok oyun alanlarında yapabilirsiniz. Kendileri istediği zaman oynarlar yorulunca dinlenebilirler. Kediler hareketsiz kaldıklarında hem fiziksel hem mental hastalıklara yol açabilir. Bu nedenle onları yürüyüş esnasında yormak son derece önemlidir. 
Kedinizi gezdirdikten sonra yorulduğunda ertesi güne daha dinç ve enerjik bir şekilde uyanacaktır. Bunların yanı sıra sahipleriyle daha fazla vakit geçirdikleri için sahiplerine olan bağlılık derecesi de artmaktadır. 
Gününü yoğun geçiren kediler daha yorgun olacakları için geceleri uykularında daha iyi dinlenirler. Dinlendikleri için sabaha enerjik kalkan bu kediler hem fiziksel olarak hem mental olarak daha sağlıklı olacaklardır. 
Kedinizi gezdirmeye başladığınızda kısa mesafe ile başlamanız çok önemlidir ve aynı güzergahta birkaç gün giderek kedinizin vücudunu alıştırmalısınız. Kedinizin başına tehlikeli bir durum gelmemesi için güzergahı bilmeli ve tanımalısınız. Bu sayede tehlikeleri önceden hisseder ve onu bu tehlikelere karşı koruyabilirsiniz. 


Kediniz özgür bir şekilde gezerken rahat bir şekilde hareket etmesi için elinizden geleni yapmalısınız. Kedinizi gezdirmeye başladıktan sonra kısa mesafeli yolcuklar yapabilirsiniz. Kedinizin vücudu alıştıktan sonra adım adım mesafeleri yükseltebilirsiniz. Kediniz bu duruma alıştıkça yorulma düzeyi azalacaktır. 
Kediniz ile yürüyüş yapmak hem sizin için hem de kediniz için son derece keyifli olacaktır. Bu durumu daha da eğlenceli bir hale getirebilmek için kediniz ile yürüyüş yaptığınız esnada onunla oynayarak yürüyüş yapmayı deneyebilirsiniz. İlerleyen zamanlarda kediniz bu duruma iyice alışacaktır ve yorulmamaya başlayacaktır. Bu durumlarda kediniz için oluşturduğunuz bir oyun alanında onları daha da yorabilirsiniz.


Yorulan kediler geceleri daha iyi uyurlar. Geceleri daha iyi uyuduklarında ise hem sabahları sakin, dinç ve sağlıklı olurlar hem de enerjik ve mutlu şekilde günlerini dolu dolu geçirirler.

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]