Bengal Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Bengal Kedisi Özellikleri ve Bakımı
Cinsin Temel İstatistikleri
Ağırlık
3 - 7 kg
Yaşam Süresi
16 yıl

BENGAL KEDİSİ

Bengal kedilerinin ırk kökeni Asya leopar kedilerine dayanır. Asya Leopar kedi ırkı nesli tükenmeye başlayan bir ırk haline geldiği için genetik bilimle uğraşan insanlar bu durumun önüne geçmek amacıyla farklı çeşitlerde kedilerle çiftleştirme işlemine başlamıştır. Habeş Kedisi, Asya Leopar kedisi ve British Shorthair cinsi kedilerle çiftleştirilmişlerdir. Bengal cinsi kediler dört kuşak olarak bilinmektedir. En uysal olarak bilinen Bengal kedi cinsi F4’tür. F3-F2 cinsi Bengal kedilerinin ise daha farklı mizaç ve karaktere sahip olduğu söylenmektedir. Melez bir ırktan gelen Bengal kedileri 1997 senesinde kedi çeşitleri arasına dahil edilmiştir.

BENGAL KEDİSİ CİNSİNİN FİZİKİ ÖZELLİKLERİ

Bengal kedilerinin tüyleri leopar desenine çok benzer. Bu durum Bengal kedilerinin baskın nitelikleri arasında yer alır. Tüyleri genellikle kalındır. Kahverengi, siyah veya kahverengi üstüne benekli şekilde olabilir. İstisnai olarak da olsa gözü mavi olan, tüyleri beyaz beneklerle kaplı Bengal kedilerine de rastlamak mümkündür. Vücut ağırlıkları 3 kilogram ve 7 kilogram arasındadır. Vücut yapıları kaslıdır. Atletik bir yapıya ve görünüme sahiptirler. Bengal kedilerinin oldukça keskin çene hatları vardır. Aynı zamanda bu cins kedilerin bakışları ve gözleri de çok keskindir.

BENGAL KEDİSİ CİNSİNİN DAVRANIŞLARI

Genellikle kediler suyu sevmez ve sudan hoşlanmazlar. Fakat Bengal kedileri için istisnai bir durum vardır. Bu cinsteki kedileri küçüklüklerinde suyla oynatıp sudan korkutulmazsa ilerleyen zamanlarda suya alışkanlık gösterebilme ve hatta suda yüzebilme ihtimali vardır. Eğer suya alıştırılırsa banyo sırasında da sahiplerine zorluk çıkartmayacaklardır.

Bengal kedileri yaradılış itibariyle vahşi bir yapıya sahiptir. Bundan dolayı da ele alınmaktan, çok uğraşılmaktan hiç hoşlanmazlar. Bu durumdan ötürü elle oynamak, kucağa alıp onu rahatsız etmek yerine kedi oyuncaklarıyla oynatmak daha iyi olacaktır. Kedi toplarını ve kediler için tasarlanmış fare oyuncaklarını çok severler. Sahibiyle zaman geçiren, sahibine adaptasyon sağlayan Bengal Kedileri oldukça uysal bir hal alabilirler. Hatta ilgisiz kaldıklarında bu cinsin kedilerin de bunalım gibi strese bağlı rahatsızlıklar görülebilir.

Bu kedi cinsi sosyallikten hoşlanır. Çocuklarla araları çok iyidir. Yetişkinlerle ve başka evcil hayvanlarla da çok iyi anlaşırlar. Bengal kedileri, çocuklardan ilgi görmeye bayılırlar, onlardan gelen sevgiyi ve ilgiyi büyük bir sevinçle kabul ederler. Bilhassa da okul çağına gelen çocuklar, Bengal kedilerinin en samimi ve en yakın arkadaşı olacaklardır. Köpeklerle çok iyi anlaşırlar. Bu özellikleri sayesinde hem kedi hem de köpek sahibi olmak isteyen aileler ya da zaten kalabalık bir eve sahip olanlar için ideadir.

BENGAL KEDİSİ CİNSİNİN BESLENME ALIŞKANLIĞI

Bengal kedilerinin vücut direnci ve sağlığı için kaliteli mama ile beslenmesi önemlidir. Kalitesiz, besin değeri düşük mamalar sadece tüy sağlığı için değil ağız ve diş sağlığı için de ciddi bir tehdittir. Bu nedenle bu cins kedilerin beslenme alışkanlıklarına ve neyle beslendiklerine çok dikkat edilmelidir. Çiğ beslenme türüne daha yatkın oldukları söylenir. Bazı zamanlarda aralıklarla besin kaynağı olarak verilen kaliteli mamalar dışında yine kediler için hazırlanmış olan besin takviyeleri kullanılabilir. Beslenmeleri bu şekilde sağlandığında bu cins kediler daha dinç ve daha güçlü olacaklardır.

BENGAL KEDİSİ CİNSİNİN BAKIMI

Bengal kedisi, oldukça temiz bir hayvandır. Tüyleri kalındır ve kısadır. Tüy dökmemesi, tüy deri sağlığı için tüyleri taranmalıdır. Haftada bir ya da iki kez kedi fırçası ya da tarağıyla taramanız yeterli olacaktır.

Dişlerini düzenli olarak kontrol edip ağız bakımını sağlamanız kedinizin diş problemi ve herhangi bir diş eti problemi yaşamasını önleyecektir. Kedilere özel olarak tasarlanmış olan bir diş fırçası da kullanılabilir. Kedinize sürekli yaş mama veriyorsunuz mutlaka diş fırçasını kullanmalısınız ama kuru mama ağırlıklı bir beslenme söz konusu ise sadece temizlik için diş fırçası kullanabilirsiniz.

Bu cins kediler diğer kedi türleri gibi tırnaklarını aralıklarla törpüleme ihtiyacı duyar. Kendisine, evdeki ev eşyalarına, mobilyalara zararını önlemek adına tırnaklarını kesilmeli, tırnak bakımı sağlanmalıdır. Aynı zamanda kedinize özel olarak kullanması için tırmalama aparatı da satın alıp tırnak törpüleme ihtiyacını karşılamak mümkündür.

Bengal cinsi kediler diğer türlerle kıyaslandığında vücut dirençleri oldukça yüksektir. Bu durumdan dolayı Bengal Kedilerinin doğru beslenmesi sağlanmalıdır. Doğru beslenme, kontroller ve doğru bakım sağlandığında bu kediler 16 yıla yakın bir süre yaşayabilirler. Veteriner kontrolünde aşıları düzenli olarak yapılmalıdır. 

Karakteristik

Genel Derece
Ses Eğitimi
Çocuklara Karşı Sevgi
Yabancılara Dostluk
Bakım Kolaylığı
Zeka
Diğer Hayvanlara Olan Sevgi
Aile Sevgisi
Kıl Dökme Seviyesi
Genel Sağlığı
Oynaklık Potansiyeli
Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]