Akvaryumda Olması Gereken Ekipmanlar Nelerdir?

Akvaryumda Olması Gereken Ekipmanlar Nelerdir?

Akvaryumda Olması Gereken Ekipmanlar Nelerdir? 

Akvaryumlar evlerin en güzel köşelerinde yer alırlar ve evin havasını değiştirirler. Akvaryum ekipmanları herkese göre değişiklik gösterse de akvaryumunuza eklediğinizde işinize yarayacak ekipmanlar vardır. En güzel ve en sağlıklı akvaryumlar için içerisinde olması gereken ekipmanlara ve özelliklerine göz atalım. 

Akvaryumlar, muhteşem bir güzelliğe sahip olup hem bulunduğu bölgeyi güzelleştirir hem de muhteşem bir yaşam alanlarıdır. Farklı boyutlarda ve tasarımlarda bulunan akvaryumlar, evlerde en çok beslenen hayvanlar arasındaki balıklar için yaşam alanlarıdır.  

Evlerde ferah ve estetik bir köşe oluşturmak için özenle dizayn edilen akvaryumlar, sizlerin dinlenme ve kafa dinleme noktanız haline gelecektir. Akvaryumları düzenlerken kullanılan ekipmanların haricinde, kullanılan renkli balıklar sayesinde akvaryumlara çeşitli havalar katılır. Balıkların renklerinden yararlanmanın yanı sıra, çeşitli akvaryum ekipmanları ile görünümünü daha güzel hale getirebilirsiniz. 

Akvaryum ekipmanlarını sadece güzel görünsün diye kullanılmaz. Güzel ve farklı görünüşlerinin yanı sıra sizlere de kolaylıklar sağlayacaktır. Akvaryumun içindeki balıkların daha sağlıklı ve uzun süre yaşaması için birkaç ekipmana ihtiyaç vardır. 

 

Akvaryum ekipmanlarını seçerken, akvaryumların boyutlarına ve içindeki balıklara uygun olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Bu nedenle akvaryum ekipmanlarını almadan önce kullanacağınız akvaryumu ve içindeki balıkları seçmelisiniz. Son olarak ince dokunuşlarınız ile planlar yapmalısınız aksi taktirde akvaryumlara uymayan ekipmanlar alırsınız. 

Akvaryum ekipmanlarını seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise ekipmanların ne kadar sağlıklı olduğu ve kaliteli olmasıdır. Şimdi sizlerle birlikte en kullanışlı akvaryum ekipmanlarına göz atalım. 

 

1) Filtre Malzemeleri 

Akvaryum filtresi, bir akvaryumun içinde olması gereken en önemli ekipmanlar arasında yer alır. Bunun sebebi akvaryum filtresi, akvaryumun içindeki suyun bir bölümünü alır ve sürekli temizleyerek akvaryum tankı içerisine eklemesidir.  

Akvaryum ekipmanları arasında mutlaka olması gereken ekipman olarak da nitelendirebiliriz. Hemen hemen bütün akvaryumların içinde görebileceğimiz olan bu ekipman suyu temizleyerek balıklara daha sağlıklı bir ortam oluşturmak için kullanılır.  

Akvaryum ekipmanlarını önemli kılan tek neden estetik açıdan güzel gözükmesi değil, balıklarında sağlıklı yaşamasını sağlamaktır. Bu nedenle filtreler bütün akvaryumlarda yaygın bir şekilde yer almalıdır.  

 

2) Hava Motorları 

Canlıların yaşayabilmesi için en gerekli element oksijendir. Balıklarda suyun altında yaşayabilseler de solungaç yardımıyla bu işlemi gerçekleştirirler. Bu neden akvaryum içerisinde sürekli olarak oksijen bulunması gerekir. Bu durum balıkların yaşamalarına doğrudan etki ederler.  

Hava motorları, her akvaryumun içinde olması gereken ekipmandır. Bu nedenle 100L tank kapasitesi üstündeki tüm akvaryumlarda kullanılmaktadır.  

 

3) UV Filtreler 

Ultraviyole filtreler, akvaryumların içerisinde bulunan gözle görülmeyen bakteri ve mikroorganizmaların temizlenmesinde kullanılır. Akvaryumların daha sağlıklı bir ortam olmasında büyük rol oynar.  

UV Filtre de hava motorları ve filtre malzemeleri gibi sürekli açık kalması gereken ekipmanlar arasındadır. Akvaryumların temiz olması balıkların sağlığı açısından son derece önemlidir. Bu nedenle uv filtreler hemen hemen tüm akvaryumlarda kullanılır.  

 

4) Akvaryum Kapağı 

Akvaryum kapağı, diğer ekipmanlar arasında en basit olanıdır. Akvaryum kapağı, akvaryuma dışarıdan gelebilecek tozlardan ve diğer maddelerden korur. Bu sorun çok büyük bir sorunmuş gibi gözükmese de balıkların sağlığı açısından son derece önemlidir. Sizlerin de işini kolaylaştıracak bu ekipman oldukça önemlidir. Akvaryum suyunun fazla kirlenmemesinden dolayı daha az değiştirmeye başlayacaksınız.  

Bu nedenle sahip olmanız gereken bu ekipman hemen hemen bütün akvaryumların üstünde takılı gelir. Eğer akvaryum tankına takılı değilse dışarıdan ekstra olarak satın almanız gerekir.  

 

5) Yaşam Alanları 

Akvaryum ekipmanları arasında, tanka estetik bir görünüm katmaya yarayan, balıkların yaşam alanlarını süsler. Bu durum balıklar için oldukça önem taşımaktadır.  

Akvaryumların içinde balıkların yaşam alanlarını daha estetik bir açıdan güzelleştirmek için kullanılan bu süs malzemeleri hem sizin için hem balıklar için önemlidir. Bir akvaryum ile harikalar yaratmak için de kullanılabilecek olan süs malzemeleri, akvaryum ekipmanları olarak da tanımlanabilmektedir.  

 

6) Isıtıcı 

Akvaryum balıklarının yaşayabilmesi için akvaryumların içindeki suların onlara uygun sıcaklıkta olması gerekir. Suyun sıcaklığı her balık için farklılık gösterebilir. Suyun sıcaklığı her ne olursa olsun akvaryum içerisinde bir ısıtıcı kullanmak son derece önemlidir. Bunun sebebi ise akvaryum içerisindeki balıkların sağlığına doğrudan etki etmektedir.  

En önemli akvaryum ekipmanları arasında yer alan ısıtıcılar, akvaryum içerisinde bulunan suyun dengesini de kontrol etmektedir. Bu dengeyi çeşitli seçeneklerle düzenleyebilme özelliğine sahip olan ısıtıcılar, nerdeyse bütün akvaryumlarda bulunmaktadır.  

Bir akvaryumda bulunması gereken en önemli ekipmanları sizler için listeledik. Eğer sizlerde akvaryum kurmayı planlıyorsanız bu ekipmanları içine eklemeyi ihmal etmeyin. Bu ekipmanlar hem sizlere kolaylık sağlayacaktır hem de balıkların sağlığı açısından son derece önemli rol oynamaktadır.  

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]