Evde Kedi Maması Nasıl Yapılır?

Evde Kedi Maması Nasıl Yapılır?

Evde Kedi Maması Nasıl Yapılır? 

Kedi sahiplerinin en çok dikkat ettikleri konulardan biri kedi maması seçimidir. En çok detay gerektiren ve en önemli kısımdır. Hem kedinizin beğeneceği hem de kediniz için sağlıklı bir mama seçmek oldukça zaman ve gayret gerektiren bir durumdur. Bu yazımızda sizlere en lezzetli ve sağlıklı 5 farklı kedi maması tarifi paylaşacağız.  

Kediler son derece sevimli ve bulundukları ortama pozitif enerji yayabilen canlılardır. Masum görünüşleri sayesinde sahiplerini kendilerine bağlayan bu canlıların mideleri oldukça hassastır.  

Kedi maması seçilirken ve hazırlanırken bu durumda en çok dikkat etmeniz etken kedilerinizin yapısı ve kişiliğidir. Bunun en büyük sebebi kedilerin diğer evcil hayvanlara oranla daha fazla inatçı ve seçici olmalarıdır. Kediler normal yaşamlarında kendi damak zevklerine göre beslenmeye alışmışlardır. Bu nedenle sizin verdiğiniz her mamayı yemeyebilir.  

Kedi maması seçerken oldukça dikkatli davranmamız gerekir. Kediler, kendi türleri arasında en fazla farklı karakteristik özelliklere sahip olan canlı türleri arasında bulunur. Bu nedenle kedi maması seçerken bizlerde son derece dikkatli olmamız gerekir.  

Kediniz için uygun mamayı bir türlü bulamıyorsanız veya bulduğunuz mamaların kediniz için çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorsanız evlerde kedileriniz için özel bir şekilde mama hazırlayabilirsiniz.  

 

1) Ev Yapımı Kuru Kedi Maması Tarifi 

Malzemeler: 

  • 2 su bardağı çavdar unu 

  • 3 su bardağı tam buğday unu 

  • 1 su bardağı mısır unu 

  • 1 fincan kırık buğday 

  • 1 su bardağı yağsız süt tozu 

  • 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 

  • 600 gram tavuk göğüsü  

  • 1 çorba kaşığı balık yağı 

  • 5 çorba kaşığı bitkisel yağ 

Hazırlanışı:  

İlk başta fırınınızı 180 derece sıcaklıkta ısıtmaya başlayın. Fırınınız ısınırken büyük ve derin bir kabın içerisine unu, süt tozunu ve maydanozu karıştırın. Ardından tavuk göğüsünü haşlamaya başlayın ve sonrasında blenderden geçirip, püre hali almasını sağlayın. Püre halini alan tavuk göğüsünü unun bulunduğu kaba aktarın ve karıştırmaya başlayın. Karıştırırken kabın içerisinde su ilave edin. Hamurun yumuşaklığı kulak memesi kıvamını alması gerekiyor.  

Yaptığınız hamurla rulo şeklini verip küçük parçalar halinde kesmeye başlayın. Sonrasında fırın kâğıdı serdiğimiz tepsini üzerine düzenli bir şekilde yerleştirin.  Fırına vermek için hazır hale gelen bu mamayı artık fırının içerisine atabilirsiniz. Fırında ortalama 30 dakika kadar pişirin ve pişmesi tamamlandıktan sonra kendi sıcaklığında bırakarak ertesi güne kadar fırının kapağını açmayın. Bu şekilde hazırladığınız muhteşem mamalar kuruyacaktır. Eğer mamalar fırının içinde hala nemli bir şekilde duruyorsa ortalama 1-2 saat bekletebilirsiniz.  

 

 2) Sardalyalı Ev Yapımı Kedi Maması Tarifi 

Malzemeler: 

  • 1 kâse yulaf ezmesi 

  • Yarım bal kabağı 

  • 1 kutu sardalya konservesi 

Hazırlanışı: 

Bir tencerenin içerisinde eklediğimiz yulaf ezmesinin üzerini biraz geçecek kadar kaynamış su ekleyin. Daha sonra bal kabağının da kabuklarını iyice soyup irice doğrayın. Doğranan bal kabaklarını farklı bir tencerenin içerisine koyarak haşlayın. Haşlanan bal kabağınızı ezdikten sonra tüm malzemeleri bir araya getirerek iyice karıştırmaya başlayın. İşlemi tamamladıktan sonra bir süre soğuması için buzdolabında bekletin ve daha sonra kedinize afiyetle yedirebilirsiniz.  

 

3) Tavuklu ve Havuçlu Ev Yapımı Kedi Maması Tarifi 

Malzemeler: 

  • Havuç 

  • Tavuk 

  • Bira Mayası 

Hazırlanışı: 

Tavuklu ve havuçlu ev yapımı kedi maması tarifine başlarken dikkat etmeniz gereken en önemli kısım tavuğun çok iyi bir şekilde haşlanmasıdır. Yeterli oranda haşlanmayan tavuk kedinizin midesini rahatsız edebilir.  

Tavuğun iyice haşladıktan sonra havuçları da aynı şekilde haşlayın ve haşlanan havuçları ezmeye başlayın. Daha sonra tüm malzemeleri bir araya getirip üzerlerine bira mayası ekleyin. Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra, ev yapımı kedi mamamızı soğuması için buzdolabına koyabiliriz. Soğuyan ev yapımı kedi mamamızı kedimize afiyetle sunabiliriz.  

 

4) Etli ve Ispanaklı Ev Yapımı Kedi Maması Tarifi 

Malzemeler: 

  • 1 kâse pirinç 

  • 250 gram ıspanak 

  • 500 gram kıyma 

Hazırlanışı: 

Kıymanızı hafif pişirmeye bırakın daha sonra ıspanaklarınızı kaynatın. Hafifi pişmiş kıymanız ile hafif kaynamış ıspanakları bir araya getirerek karıştırmaya başlayın. Burada dikkat etmeniz gereken bir unsur ise ıspanakların çok fazla haşlanmamış olmasına dikkat etmeniz gerekir. Çünkü çok fazla haşlanan ıspanak tüm besleyici özelliklerini kaybeder. Tüm bu işlemlerin ardından pirinci de üzerini geçecek kadar suyla pişirmeye başlayın. Son olarak tüm bu hazır olan malzemeleri aynı kabın içerisine koyarak karıştırmaya başlayın. Karıştırma işleminden sonra blender yardımı ile çekin. İşlemi tamamladıktan sonra bir süre buzdolabında mamayı bekletin. Hazır olan bu mamamızı da kedimize afiyetle sunabiliriz. 

 

5) Ton Balıklı ve Ciğerli Ev Yapımı Kedi Maması Tarifi 

Malzemeler: 

  • 100 gram ciğer 

  • 1 konserve ton balığı 

  • 2 çorba kaşığı balık unu 

  • Yarım kâse pirinç 

Hazırlanışı: 

İlk olarak ciğerleri macun kıvamına gelene kadar haşlamaya bırakın. Ardından pirinci de içerisine bir şey eklemene bir süre haşlamaya başlayın. Yağını süzdüğünüz ton balığı ile birlikte tüm malzemeleri karıştırın. Karıştırdığınız bu malzemeleri mutfak robotundan geçirin. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra son olarak bu karışımdan çeşitli şekiller yapıp soğuması için buzdolabına koyun. Soğuyan mamamızı artık kedimize afiyetle sunabiliriz. 

 

Yukarıda sizler için 5 farklı kedi maması tarifi verdim. Evinizde hazırladığınız bu mamalar sayesinde kediniz mamasını yerken sizlerin de içiniz rahat olacaktır. Son derece sağlıklı ve yapımı kolay olan bu mamaları deneyerek kedinizin hangisini sevdiğine karar verdirebilirsiniz.  

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]