"H" Harfi ile Başlayan Hayvan İsimleri

“H” Harfi ile Başlayan Hayvan İsimleri 

H harfi ile başlayan kaç tane hayvan ismi vardır? H harfi ile başlayan hayvan ismi söyleyebilir misiniz? Hayvanlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız için ve oyunlarda, bulmacalarda bir adım önde olmanız için bu yazımızda H harfi ile başlayan hayvan isimlerini sıraladık. Hayvanlar hakkında en detaylı bilgiyi verdik ve onları tanımanız için yazımızda bu detaylara yer verdik.  

H harfi ile başlayan hayvan isimleri nelerdir?  

 

1) Hamam Böceği 

H harfi ile başlayan hayvan isimleri düşünürken aklımıza ilk gelen hayvan hamam böceği olur. Hamam böceklerinin altı farklı familyadan ortalama 4500 türü bulunmaktadır. Everest dağları gibi yüksek bölgeler haricinde hamam böceklerine her yerde rastlayabilirsiniz. Çok farklı bölgelerde sizlerin yaşam alanlarınıza ortak olabilirler. Sizlerin karşılaşabileceğiniz en çok görülen hamam böceklerinden bahsetmek gerekirse, türleri her ne kadar ortalama 4500 olsa da evlerinizde en çok görülen 3 farklı türü mevcuttur. 

Bu türler; Amerikan hamam böceği, Alman hamam böceği ve oryantal hamam böceği. Bu türler çok zararlı olmasalar da sizleri çok mutlu etmezler. Hamam böcekleri kafası olmadan uzun süreler boyunca yaşamlarını sürdürebilirken suyun altında saatlerce nefesini tutabilirler.  

 

2) Hamsi 

Hamsiler özellikle Karadeniz’de kış aylarında bol miktarda görünürler. Kıyı kesimlerde sürüler halinde dolaşan hamsiler ülkemizde çok fazla görülürler. Boyları ortalama 18-20 cm’e kadar ulaşabilirler. Muhteşem görünüşleri ve muhteşem bir besin kaynağı olarak Türklerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Özellikle Karadeniz bölgelerinde sembolik hale gelmiştir. Ocak ile mart ayları arasında beslenmek için sahil kesimlere yaklaşırlar ve o aylarda çok fazla tüketilmeye başlarlar. Ortalama 18-20 derecelik sularda yaşarlar.  Belli aylarda az tuzlu sularda üremeye başlayıp yaklaşık 40.000 adet yumurta dökerler.  

 

3) Hamster 

Hamster bekleme fikri herkeste olduğu gibi sizin de aklınızdan geçmiştir. Ön ayakları ile tuttukları yemeklerini kemirirken boncuk gözleri ile bizlere bakan bu sevimli küçük canlılar son derece tatlı ve zararsız canlılardır. Hamsterler hem kemirmeyi hem de keşfetmeyi çok severler. Meraklı ve titiz canlılardır. Hamsterlerin hareketli ve zeki canlılar olmasından dolayı kafeslerinde çeşitli ekipmanlar kullanılır. Hamsterler genellikle kafeslerinde yalnız olmayı tercih ederler. Aynı kafeste birden fazla hamster huzursuzluk yaratabilir. Hamsterlar çok fazla sinirlenirler onların sinirlendiklerini diğer hayvan dostlarımızda olduğu gibi kulaklarını geriye yatırmalarından anlayabilirsiniz.  

 

4) Hani Balığı 

Hani balığı denizlerin derinliklerinde yaşayan saldırgan ve yırtıcı bir balık türüdür. Bu balıklar, Serranidae ailesinden bir türdür. Marmara ve Akdeniz bölgelerinde bulunan bu balıklar ortalama 25cm boylarında olurlar ve 500gr ağırlıkları vardır. Çift cinsiyetlere sahip olan bu balıkların erkeği ve dişisi her iki türlü görevi de yerine getirebilirler. Çok değerli bir besin kaynağı olarak da bilinirler. 20 yıl kadar yaşayabilen bu balıkların alt çenesi uzundur ve çok güçlü çeneye sahiplerdir.  

 

5) Hindi 

Hindi, sülün, tavuk ve bıldırcın gibi diğer av kuşlarıyla aynı ilişkili olup büyük bir kuş türüdür. Batı taraflarda özel gün yemekleri olarak çok ün salan hindilerin bakımı da oldukça zordur. Hindiler yuvalarını ağaçlara yapsalar da en çok ormanlık ve otlak alanlarda bulunurlar. Yabani hindi ve benekli hindi olmak üzere iki farklı hindi türü vardır.  

Yabani hindi, Kuzey Amerika’nın açık ormanlarında bol miktarda bulunur ve tüm kuş gruplarının en ağır türüdür. Benekli hindi ise güneydoğu Meksika’da bulunur ve yabani hindi ile aynı boyuttadır. Boyutları her ne kadar aynı olsa da ağırlıkları eşit değildir. Yabani hindi, benekli hindiye oranla iki kat ağırlıktadır.  

 

6) Hipopotam  

Hipopotam yani bir diğer adıyla su aygırı oldukça büyük canlılardır. Bu kadar büyük ve güçlü çenelerinin olmasına rağmen otobur canlılardır. Bu canlılar ortalama 1,50 – 2 metre yüksekliğinde olup, 4,50 – 5 metre uzunluğuna kadar ulaşabilirler. Hipopotamlar en ağır hayvanlar arasında yer alırlar. Ortalama ağırlıkları 2500 kilo ile 4500 kilo ağırlığındadır. Bu şekilde fillerden sonra en ağır hayvanlar arasında yer alırlar. Hipopotamların 44 adet dişi vardır. Hipopotamlar sürüler halinde yaşarlar. Bir sürüde ortalama 20 adet hipopotam bulunur. Suda ve karada yaşamlarını sürdürebilen bu canlılar, oldukça güçlüdür ve dişilerini sert bir şekilde korurlar. 

 

7) Horoz 

Birçok özellikleri bulunan horozların en çok dikkat çeken özellikleri hava şartlarına çok kolay bir şekilde uyum sağlayabilmesi sayesinde dünyanın her yerinde rahatlıkla yaşayabilmeleridir. Horozların etlerinin de çok lezzetli olmasından dolayı başta ülkemizde olmakla birlikte dünyanın her yerinde kümes hayvanlarının başında gelmektedir. Dik yapılı kuyruklara sahip olan horozlar oldukça asil bir görüntüye sahip olurlar. Horozlar, tavukların erkek cinsi olarak da bilinir. Horozların bir diğer özelliği ise erken saatlerde uyanması ve yüksek sesle ötmesidir. Çiftlik ortamlarında güneşin doğması ile birlikte horozların ötmesi sayesinde gün başlar. Horozların bir diğer özelliği ise çok sert ve kavgacı yapılara sahip olmalarıdır.  

 

H harfi ile başlayan hayvanları sizler için sıraladık hayvan isimlerini öğrenmişken hayvanları da tanımayı ihmal etmeyin.  

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]