En Ucuz Köpek Mamaları Nelerdir?

En Ucuz Köpek Mamaları Nelerdir?

En Ucuz Köpek Mamaları Hangileridir?

Köpek bakımı biraz masraflı bir hal alabilir. Bu durumda genellikle köpek sahipleri köpeğin mamasından kısarak durumu dengeleyebiliyorlar. Ucuz fiyatlı köpek mamaları zararlıdır diye bir algı oluşmuştur ama böyle bir şey yoktur. Her ucuz mama kalitesiz ve sağlıksız değildir. Köpeklerimiz için özel olarak üretilen uygun fiyatlı mamaları tercih edebilirsiniz. Bunların köpeklerimiz için herhangi bir zararı bulunmamaktadır. İçeriğinde protein miktarı %100 olmaz da %70 olur. Yavru, yetişkin ve yaşlı köpekler için gerekli besin miktarlarını çok bozmadan özel olarak üretilir. Ucuz mama alırken, mamanın içeriğini ve besinlerini iyice araştırmanızı öneririm. Aksi taktirde ucuz ve kalitesiz mamalar köpeklerin sindirim sistemini bozabilir. Kalitesiz mamaların kısa vadede açabileceği sorunlara örnek olarak şunlar verilebilir; Kusma, İshal, Karın ağrısı, Karın krampları, Deride döküntü, Kaşıntı vb. Bu tarz durumlarla karşılaşırsanız direk mama vermeyi kesip veteriner hekiminiz ile görüşmeniz gerekmektedir. Eğer mamayı vermeye devam ederseniz uzun vadede etki edebilecek sorunlar ile karşılaşırsınız. Örnek olarak; Tüylerde zayıflama, Tüy dökülmesi, Aşırı uyuma, Enerji eksikliği gibi sorunlarla ile karşılaşırsınız. Bu kötü durumlar dostunuzun rahat etmesini engeller ve sizi epey bir süre uğraştırır.

 

2020 Türkiye’de Satılan En Ucuz Köpek Mamaları Hangileri?

 

Yavru Köpekler İçin Ucuz Mamalar Hangileridir?

1) PAW PAW KUZU ETLİ ve PİRİNÇLİ YAVRU KÖPEK MAMASI

Yavru köpekler için ekonomik sınıfında yer alan PAW PAW marka mamanın ürettiği bu mama tüm ırklar için uygundur. Yavru köpeklerin sindirmesi kolay olması için özel olarak formüle edilmiş ve veteriner hekimleri tarafından onaylanmıştır. Kuzu aroması ile protein açısından zenginleştirilen bu mama yavru köpeklerimiz için besleyici ve sağlıklı bir besin deposudur.

 

 

 

2) GOODY PUPPY YAVRU KÜÇÜK IRK KURU KÖPEK MAMASI

Genellikle köpeği küçük ırk olanların tercihi olan bu mama ekonomik sınıfında oldukça popüler bir markadır. Tavuklu aroması ile yavru köpeklerin iştahla tükettikleri bu mama hem besleyicidir hem de sindirimi kolaydır.  Yavru köpekler haricinde küçük ırk ve hamile olan köpekler içinde uygun olarak gösterilir. Hamile veya yeni doğum yapan köpeklerde süt oranını yükseltir. Protein miktarı normal ve yeterli orandadır. Bu mamanın içeriği tahıllıdır.

 

3) ECONATURE KUZU ETLİ ve PİRİNÇLİ YAVRU KÖPEK MAMASI

Tüm ırkların tercih edebileceği tahıllı mamadır. Genellikle hassas sindirim sistemine sahip yavru köpekler için tercih edilirken normal sindirim sistemine sahip köpeklerinde rahatlıkla tüketebileceği mamadır. Bu mama yavru köpekler için özel olarak formüle edilmiştir. İçeriğinde yavru köpeklerin gelişiminde yeterli olacak şekilde orantılar ile protein vitamin ve mineraller eklenmiştir. Yavru köpeklerin gelişimini sağlayacak olan bu mama ekonomik sınıfta yer alıyor.

 

4) PERFECT JUNİOR KUZU ETLİ ve SOMONLU YAVRU KÖPEK MAMASI

Protein deposu olarak bilinen bu mama Premium sınıfında da yer alsa uygun fiyatlıdır. Veterinerlerin yardımı ile formüle edilmiş bir mamadır. Yavru köpeklerin en çok ihtiyacı olan kemik gelişimine odaklanılmıştır. Kemik gelişiminde ön plana çıkan bu mama yavru köpekler için tercih edilen mamadır. Tüm ırklar için uygundur. En büyük protein deposu olan somon balığı kullanıldığı için protein oranı diğer ekonomik sınıfındaki mamalara oranla fazladır. Kuzu eti aroması ile tatlandırılmış ve yavru köpeklerin severek yiyebilmesi için üretilmiştir.

 

5) FORLANCE KUZU ETLİ YAVRU KÖPEK MAMASI

Yavru köpeklerin büyürken tüyleri daha sağlıklı olsun diye ve dökülme olmasın diye özel olarak üretilmiş bu mama tüyleri hedef alarak hazırlanmıştır. Ekonomik sınıfta bulunan bu mama tüm ırklar için uygundur. Deri ve tüy sağlığı için besleyici bir yapıya sahiptir. İçeriğinde bulunan kuzu eti sayesinde protein miktarı arttırılmıştır.

Yetişkin Köpekler İçin Ucuz Mamalar Hangileridir?

1) GOODY KUZU ETLİ ve PİRİNÇLİ KÖPEK MAMASI

Ucuz köpek maması deyince genellikle akla ilk gelen mamalar arasında yer alır. Ekonomik sınıfta yer alan en çok bilinen mamadır. Tüm ırklar için uygun olması sayesinde bütün yetişkin köpeklere hitap eder. 1-7 yaş arasında ki köpeklerin ihtiyacı olan besinleri bu mama sayesinde bol miktarda alabilir ve enerjileri eksik olmayacaktır. Yetişkin köpekler için ekstra bir duruma odaklanmadan geniş bir kitleye hitap edebilmek için üretilmiştir. Bu mamanın daha verimli olması için genellikle protein içeren besinler ile karıştırılıp daha fazla verim alınabilir.

 

2) TRENDLİNE BİFTEKLİ YETİŞKİN KURU KÖPEK MAMASI

Tüm ırklara hitap ettiği söylense de genellikle büyük ırkların tercih ettiği mamadır. Acılı yapısı ile yetişkin köpekler yerken iştahını açar. Yetişkin köpeklerde sindirim sorunu var ise hassas sindirimi ile ön plana çıkan bu mamayı tercih edebilirsiniz. Ekonomik sınıfında yer alan bu mama iyi bir besin deposudur. En pratik ve hesaplı mamalar arasında yer alır. Köpeklerin kolay sindirmesini sağlar ve tüylerinin gelişmesinde büyük rol oynar.

 

3) ENJOY KUZU ETLİ ve PİRİNÇLİ YETİŞKİN KÖPEK MAMASI

Kuzu etli aroması ile lezzetli ve bol miktarda protein içeren bu mamayı yetişkin köpekler iştahlı bir şekilde tüketir. Uzman veteriner hekimlerin genellikle tavsiye ettiği mamalar arasında yer alır. Hassas sindirim sistemine sahip olan köpekler için genellikle tercih edilir. İthal üretim olan bu mama ekonomik sınıfın en çok bilinen ve tüketilen mamalar arasında yer alır.

 

4) KİNG BİFTEKLİ YETİŞKİN KÖPEK MAMASI

Yetişkin köpeklerin tercihi olan bu mama birçok denemeler sonucunda en iyi şekilde üretilmiştir. Köpeklerin kulak yapısını hedef alarak üretilmiştir. Köpeklerinizin özellikle kurt köpeklerinin kulak yapısının dik olmasını istiyorsanız tercih edebileceğiniz mamalar arasında yer alır. Sağlıklı tüy ve kulak gelişimi için ideal oranlarda formüle edilmiş mamadır. Bu mamayı verirken ekstra olarak vitamin ve protein depoları ile karıştırırsanız Premium mama etkisi alabilirsiniz.

 

5) KAYS DOG KUZU ETLİ PİRİNÇLİ YETİŞKİN KÖPEK MAMASI

Kilolu köpekler için sağlıklı bir şekilde zayıflamasını destekler. Bu mamanın içinde yetişkin köpeklerin en çok ihtiyaçları olan besinler yer alır. Verdiği enerji sayesinde köpeklerin hareketli ve sağlık olması sağlanır. Süper Premium marka sınıfında yer alan bu mama besleyici ve eklem sağlığı açısından başarılı bir mamadır. İçindeki mineraller sayesinde yetişkin köpeklerimizin eklemlerine sorunlar var ise onların iyileşmesinde rol oynar.

 

Yaşlı Köpekler İçin Ucuz Mamalar Hangileri?

1) REFLEX PLUS KUZULU ve PİRİNÇLİ YAŞLI KÖPEK MAMASI

İçindeki pirinçler sayesinde yaşlı köpeklere enerji kaynağı olur. REFLEX Premium marka bir mamadır. İçindeki besinler %100 olarak eklenmiştir ve katkı maddesi kullanılmamıştır. Yaşlı köpeklerin ihtiyacı besinleri hiç eksiltmeden özel olarak üretilmiştir. Yaşlı köpeklerin, hassas sindirim sorunu olan köpeklerin tercihidir. Orta ve Büyük ırklar için formüle edilmiştir, küçük ırklara uygun değildir.

 

2) HİLL’S TAVUKLU KÜÇÜK IRK YAŞLI KÖPEK MAMASI

Yaşlı küçük ırk köpekler için genellikle tercih edilen bir mamadır. Süper Premium markalar arasında yer alır. Yaşı ilerlemiş köpekler için mamaların içindeki besinler oldukça önemli oldukları için genellikle Premium sınıfında ki mamaları tercih etmenizi öneriyoruz. Ucuzluk açısından kilo olarak az alarak uygun fiyatlı hale getirebilirsiniz.

 

3) PROFİNE SENİOR AZ TAHILLI HİNDİLİ PATATESLİ YAŞLI KÖPEK MAMASI

Bu mamanın en büyük özelliği hipoalerjenik olmasıdır. Yaşlı köpeklere genellikle çoğu mama dokunduğu için rahatsız olan köpekler için üretilmiştir. Hipoalerjenik yapısı sayesinde yaşlı köpeklerin rahatlıkla tüketebileceği mamadır. Orta ve büyük ırk köpekler için özel olarak üretilmiştir.

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]