"N" Harfi ile Başlayan Hayvan İsimleri

“N” Harfi ile Başlayan Hayvan İsimleri Nelerdir? 

Bulması zor olan bu hayvanlar çoğu zaman aklımıza gelmez. Şimdi sizlere “N” ile başlayan bir hayvan ismi sorsak bilebilir misiniz? Çok popüler olmayan fakat varlığını sürdüren bu hayvanlar çoğu insanların ilgisini çekebilir. Bazı oyunlarda ve bulmacalarda isimleri sık sık geçen bu hayvanları gelin birlikte tanıyalım. 

 

1) NARVAL 

Narval balinalar takımının Monodontidae familyası içindeki Monodon cinsinin tek türüdür. Bir diğer adıyla Deniz Gergedanları çok nadir bulunan bir balık türüdür. Yaşam alanları arktik denizlerdir. Görünüşleri sayesinde insanların dikkatini çeken narvallar tek boynuzluymuş gibi gözükse de onlar boynuz değil uzun dişlerdir. Erişkin erkek bireylerde dışarı doğru mızrak gibi uzayan 2-3 metrelik spiral dişler. Bu canlılarda genellikle erkeklerde gözüken bu diş özelliği nadir de olsa dişilerde de gözükebilir.  

Bu dişlerin hayvana katabilecek pek bir faydası yoktur. Sizlerin de düşündüğü gibi rakibini korkutma veya dişilerini etkileme gibi bir özelliği yoktur. Harvard Üniversitesi’nin yoğun araştırmaları sonucunda yaptıkları açıklamaya göre bu dişler aslında narvalların birer duyu organıdır. O dişlerin üzerinde 10 milyondan fazla sinir hücresi bulunmaktadır. Bu dişler sayesinde narvallar sudaki sıcaklık ve basınç değişimlerini hissedebiliyorlar.  

 

2) NANDU 

Nandu, asıl yeri Güney Amerika olan uçamayan bir kuş türüdür. Görünüşleri ile deve kuşlarını andırırlar. Nandu, Rheidae familyassındandır ve çok nadir bir kuş türüdür. Ortalama 1,25 metre ile 1.40 metre arasında değişen boylara sahiplerdir. Deve kuşlarına oranla çok küçük yapıları vardır. 20-25 kilo ağırlığında olan bu kuşlar yaşadıkları bölgenin en büyük kuşları olarak bilinir.  Nandu uçamayan kuşlar arasında en büyük kanatlara sahip olan bir kuştur. Uzun bacaklara sahip olan bu kuşlar 60km/sa. hızla koşabilirler. Nandu koşucu olmasının yanı sıra çok iyi bir yüzücü kuştur.  Genellikle Arjantin ve Brezilya bölgelerinde görülen bu kuşlar ormanlarda görünmezler.  

  

3) NOTİLUS 

Notilus, kafadan bacaklılar sınıfında olan familyalardan Nautilidae’nin bir üyesidir. Bu deniz canlısının yuvarlak bir yapıya sahip olması sayesinde düşmanlarından iyi saklanırlar. Notilus, Güney Pasifik’in derin sularında yaşamını sürdürmektedir. Malayi Adaları sahillerinde notilus kabuklarına çok sık rastlanır. Yuvarlak olan bu kabukları odacıklıdır. Odacıkları ince bir çeperle ayrılmıştır ve hayvan en büyük olan odaya yerleşir. Diğer odalar ise bu canlının salgıladığı özel bir gaz ile doludur. Yaşamını sürdürebilmesi içi iki çift solungaçları vardır. Bu hayvanların ağız etrafında ortalama doksan kadar kolay sahiptir. Kabuğunun içinde biriktirdiği gaz sayesinde hayvanın su içinde yüzerek hareket etmesini sağlamaktadır.  

 

4) NEON TETRA 

Neon Tetra balığı akvaryum balıkları arasında bulunan en popüler türlerden biridir. Küçük akvaryumları en güzel hallere getirebilen bir balık türüdür. Yaşam alanları Amazon nehrinin Peru’da bulunan kısımları olarak bilinir. Belli dönemlerde yüz binlerce sürü halinde bu doğal yaşam alanlarında çoğaldıkları gözlemlenir. Bu nehirlerin etrafında yaşayan insanlar bu balıkları yakalayarak çevrelerine satarlar ve az da olsa para kazanmaya çalışırlar. Neon balıklarının doğal yaşam alanlarındaki suda bulunan mineral sayısı oldukça azdır. Genellikle yağmur suları ile beslenen nehirlerde yaşarlar. Bu nedenlerde Neon balıklarının bulunduğu akvaryumlar biraz asidik ve ortalama 22 derece sıcaklığında olmalılardır. Bakılan akvaryumların içerisinde bol miktarda bitki kullanılarak süslenmedi gerekmektedir.  

 

5) NUMBAT 

Numbat bir diğer adıyla keseli karıncayiyen olan bu hayvanlar Dasyuridae familyasından keseli memeli türüdür. Eskiden Avustralya’nın güney kesimlerinde geniş bir dağılım göstermiş olan bu hayvanlar artık günümüzde ülkenin sadece güneybatısında bulunan ormanlarda yaşamını sürdürürler ve gündüzleri etkinlik göstererek termitlerle beslenirler.  

Numbatlar tıknaz gövdeli, küçük yapılı ve sivri burunlu bir yapıya sahiptir. Ortalama 15-20 cm boylarında olurlar. Muhteşem bir kürke sahip olan bu canlıların ağzında 50-52 adet diş vardır. Yapışkan dilleri sayesinde avlarını kolayca yakalarlar.  

 

6) NİLGAİ 

Nilgai, Artiodactyla takımının Bovidae familyasındandır. Hindastan’ın bitki örtüsü bakımından fakir olan düzlüklerde ve seyrek ağaçların bulunduğu ormanlarda tek başına veya küçük gruplar halinde yaşayan bir antilop türüdür. Postları erkeklerde mavimsi boz, dişilerde ise kızıl kahverengidir. Muhteşem görünüşleri olan Nilgailerin minik boynuzları sayesinde çok ilgi toplamıştır.  

 

7) NUDİBRANCH  

Deniz tavşanı türlerinin en küçük cinslerinden olan nudibranch yapısı gereği jöleyi andıran bir vücuda sahiplerdir. Kafa kısmında çok güçlü koku algılayan organları bulunur. Kısmen soğuk olmayan yerlerde ve yine sığ sularda daha çok görülürler. Kendilerine uygun bir şekilde ayarlanan akvaryumlarda yaşamlarını sürdürebilirler. Deniz akvaryumlarında muhteşem renkleri sayesinde çok iyi görüntü sağlarlar. Bu canlılar renkleri sayesinde ortamlarda bulunan düşmanlarına zehirliyim uyarısını yaparlar. 

 

Artık bildiğiniz hayvan türlerine 7 adet yeni hayvan türü de ekleyebilirsiniz. Oynadığınız oyunlarda veya bulmacalarda sizi kurtaracaklardır. “N” harfi ile başlayan çok fazla hayvan olmaması bu hayvanları son derece özel ve önemli hale getirmiştir.  

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]