Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri Hangileridir?

Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri Hangileridir?

Tüy Dökmeyen Köpek Türleri Hangileridir?

Köpekler tüylü canlılar oldukları için doğal şartlarda tüy dökebilirler. Bunun haricinde, mevsim dönümlerinde, hastalıklarda, stres durumlarında da tüyleri dökülebilir. Hemen hemen her köpek az da olsa tüy döker. Bunları engelleyemezsiniz fakat azaltma şansı sizdedir. Köpek beslemek isteyen kişileri tüy sorununa takılıyorsa bu yazı sayesinde daha az tüy döken ve onlar ile ilgilenme şekilleri ile tüy dökülmesini minimuma indirerek köpek sahiplenebilirsiniz.

    Astım ve bronşit gibi solunum yolu rahatsızlığı olanlar, köpeklerin döktükleri tüyler nedeniyle köpek sahiplenmekten vazgeçebilirler. Ancak köpekler tüy dökmez diye yanlış bilinen bir düşünce vardır. Köpekler bazı dönemlerde az da olsa tüy döker. Biz bu tüy dökülmesinin minimum miktarda olan köpekleri sizler ile paylaştık.  Bu yazıyı dikkatli bir şekilde okuduktan sonra sizlerde bir hayat arkadaşı edinebilirsiniz.

 

Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri

1) MALTA TERİYERİ

Evde kolay bakımı ve az tüy dökmesi sayesinde bakılabilecek köpekler arasında yer alır. Pofuduk bir yapısı olmasına rağmen tüyleri en dayanıklı köpeklerden biridir. Şirin ve minik görünümü ile sahibine kendisini kolayca sevdirebilir. Oyun oynamayı ve hareketli zaman geçirmeyi severler. Aynı zamanda öğrenmeye oldukça meraklıdır ve bu nedenle kısa süre içerisinde tuvalet eğitimini alabilirler. Köpeğinizin tüy dökmemesi için günde en az 10-15 dakika fırça yardımıyla tarayarak tüylerini rahatlatmalısınız. Doğru mama ve doğru bakım tekniği kullanılırsa herhangi bir tüy sorunu yaşamazsınız.

 

2) PAPİLLON

İsmini kelebeği andıran kulaklarından alan bu cins köpekler, en az tüy döken köpek cinsleri arasında ilk sıralarda yer alır. Temiz ve kokusuz bir yapısı olduğu için genellikle tercih edilen köpekler arasında yer alır. Şirin ve zeki yapısı ile sahiplerini hep mutlu ederler. Zaman zaman sizleri şaşırtabilecek davranışlarda bulunabilirler. Yeni katıldıkları aileye ve eve çok kolay uyum sağlarlar. Boyutları da çok büyümediği için küçük ve sevimli yapısı sayesinde beslenebilecek köpek cinsidir. Özellikle minik köpekler çok zeki canlılardır. Papillon cinsine yavru dönemlerinden başlayıp yetişkin olana kadar eğitim verilmesi gerekir. Aksi taktirde kontrol etmekte zorlanırsınız. Hareketli ve yaramaz tavırları ile sizi baştan çıkarabilirler. Bu nedenle doğru eğitimi vermeye küçük yaşta başlamanız gerekmektedir.

 

3) BASENJİ

Tüy dökmeyen ya da en az tüy döken köpek cinsleri arasında yer alan Basenji cinsi köpekler tüyleri ve sevimli yapıları sayesinde çok ünlülerdir. Asil görünüşleri sayesinde herkesin beğenisini kazanırlar. Özellikle tüye karşı alerjisi olan kişiler için çok ideal bir cinstir. Evi kirletmezler ve bakımları oldukça kolaydır. Genellikle kendilerini temizlerler. Doğru mamayı kullandıktan sonra ve 1-2 günde tüyleri ile ilgilendikten sonra tüylerinin dökülmediğini göreceksiniz. Diğer köpek cinslerine oranla biraz fazla tembellerdir. Tembel oldukları için hızlı kilo alırlar. Bu sorunun önüne geçmek için diye köpek mamaları kullanabilirsiniz. Ayrıca düzenli olarak yürüyüşlere çıkartmanız onlar için iyi olacaktır.

 

4) SHİH-TZU

Evinizde minik, sevimli ve neşeli bir hayat arkadaşı istiyorsanız Shih-Tzu cinsi tam size göre. Sosyal yapıdan gelişmiş olan bu cinsler çocuklar ve diğer köpekler ile çok iyi anlaşırlar. Sakin yapıları sayesinde evdekilere herhangi bir rahatsızlık vermezler. Çok ses yapmayan bu köpekler apartmanda da kolaylıkla bakılabilir. Bu cinslerin tüylerinin dökülmesini istemiyorsanız tüy bakımına çok özen göstermeniz gerekir. Uzun tüylere sahip oldukları için kolay dökülebilecek olan tüylerin dökülmesini durdurmanız gerekir. Doğru mama ve doğru bakım ile bu tüy dökülmesini durdurabilirsiniz. Günde 15-20 dakika tüylerini taramanızı öneririm. Onlara özel şampuanlar ve mamalar kullanarak da tüylerini güçlendirebilirsiniz.

 

5) BOSTON TERRİER

Büyümeyen köpekler arasında yer alan bu cinsler sizlere herhangi bir zorluk çıkartmazlar. Tüylerinin çok kısa olmasından dolayı dökülmeler olmaz. Evlerde yaşamaya alışkın olan bu cinsler sessiz ve sakinlerdir. Çocuklar başta olmak üzere genel olarak herkes ile iyi anlaşırlar. Yabancılara karşı çekingen davranırlar ve koruyucu değillerdir. Zeki olan bu cins köpekler çok kolay eğitilirler.

 

6) POODLE

Kaniş cinsi olarak tanınan bu cins kıvırcık tüylere sahiplerdir. Çok tüy döker gibi gözüken bu köpeklere doğru bakım uygulandığında hiç tüy dökmezler. Çok temiz olan bu köpekler sürekli kendilerini temizlerler. Sizler sadece günlük olarak tüylerini taradığınızda onlara yeterli olacaktır. Tüylere alerjisi olan kişilere önerilir ve hiçbir sorun yaşamazlar. Köpek sahiplenmek isteyenler için ideal köpek cinsidir.

 

7) WEST HİGHLAND WHİTE TERRİER

Sevimli ve beyaz tüyleri ile tanınan bu köpek cinsi genellikle sahiplerinin favorisi olurlar. Etkileyici bir yüze sahip bu köpekler, av köpeği olmalarına rağmen evde beslenmeye oldukça uygun canlılardır. Gezmeyi seven bu köpekler ile sık sık seyahat edebilirsiniz. Uzun tüylerine aldanmayın doğru bakımı uyguladıktan sonra dökülme olmuyor. Ancak tüyleri düzenli olarak fırçalanmalı ve özel bakım ürünleri kullanılmalı. Sağlıklı olmasının sonucunda tüylerde dökülme olmayacaktır.

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]