Tüy Dökmeyen Kedi Türleri Hangileridir?

Tüy Dökmeyen Kedi Türleri Hangileridir?

Tüy Dökmeyen Kedi Türleri Hangileridir?

Kedi beslemek isteyenlerin en çok çekindikleri konulardan birisi kedilerin çok fazla tüy dökmesidir. Evde kedi besleyenlerin de en çok şikayetçi oldukları konular arasında kedilerin tüy dökmesi vardır. Kedilerin çoğu normal olarak belirli zaman aralıklarında tüylerini yenilirler. Bu tüy dökülme problemi bazı mevsimlerde çok fazla olur. Genellikle her dönemde tüy dökülme olayları gözükür. Bu durum kediler için çok doğaldır. Kedilerin tüylerine bakım yapılmıyorsa bu dökülmelerinin sayısının arttığını gözlemleyebilirsiniz.

  Kedilerin tüy dökmesinin farklı sebepleri de olabilir. Doğal dökülmelerin yanı sıra kedilerin sağlığı ile ilgili sorunlarda olabilir. Burada psikolojik nedenler ve patolojik nedenler olarak 2 farklı şekilde sınıflandırma yapabiliriz. Kedilerde stres psikolojik gibi sorunların tüy dökülmesinin en önemli sebebidir. Patolojik olarak ise en başta deri hastalıkları olmak üzere birçok doku hastalıklarında da tüy dökülmesi görülebilir.

Eğer kendinize minik bir hayat arkadaşı istiyorsanız ve tüylerinden rahatsız oluyorsanız sizler için hazırladığımız tüyü dökülmeyen kedilerin listesini inceleyebilirsiniz. Aşağıdaki listede bulunun kedi cinslerinden birini tercih ederek sizlerde herkes gibi kendinize bir hayat arkadaşı bulabilirsiniz.

 

Tüyleri Dökülmeyen Kediler

1) SPHYNX

Bu ırk oldukça asil ve güçlüdür. Bu ırkın tüyleri yoktur ve sizlere herhangi bir sıkıntı çıkartmaz. Nadir ve değerli olan bu ırk dünyada az sayıda bulunan tüysüz kediler arasında yer alır. Bu ırkı beslemeniz doğrultusunda en çok rahatsız olduğunuz tüy sorununu ortadan tamamen kaldırmış olacaksınız. Görüntüsü her ne kadar sert ve asi olsa da bunun tam aksine sahibine bağlı ve yumuşacık bir yapıya sahiplerdir. Tüyleri olmadığı için rahatlıkla banyo yaptırabilirsiniz. Düzenli olarak banyo yaptırılmalıdır. Tüyleri olmadığı için soğuğa karşı çok dirençli değiller. Ortalama 8-15 yıl arasında yaşayabilirler.

2) DEVON REX

Dünyaca ünlü olan bu ırk İngiltere kökenli bir kedi ırkıdır. Tüy bakımının kolay olmasından dolayı genellikle tercih edilen kediler arasında yer alır. Kısa ve dalgalı tüylere sahiplerdir. Ara sıra yıkamak yeterli olacaktır. Tüy yapısı oldukça sağlamdır ve sağlıksız bir durum olmadığı sürece dökülmezler. Çocuklar ile çok iyi anlaşan bu ırk oyuncu yapısı ile aileye neşe kaynağı olacaktır. Ortalama 10-15 yıl arasında yaşarlar.

 

3) BURMİLLA

Kısa tüylü kediler grubuna girer. Asya kökenli bir kedi ırkıdır. Çok fazla tüy bakımına ihtiyaç duymazlar. Tüyleri hiç dökülmez diyemeyiz tabi ama çok az tüy döktüklerini söyleyebiliriz. Ara sıra tarayarak dökülen tüylerin oranını yok edecek kadar azaltabilirsiniz. Haftada 1-2 kez tararsanız bir sorun olmaz. Oyuncu kediler arasında olan bu ırk ilk başta çocuklar ile iyi anlaşmaya başlar. Daha sonra bulunduğu ortama alışırlar. Sosyal bir yapıya sahip olan bu kedi, diğer kediler ile iyi anlaşabilirler. Ortalama 13-19 yıl arasında yaşarlar.

 

4) ABYSSİNİAN

Abyssinian ırkı ülkemizde “Habeş Kedisi” olarak bilinmektedir. Kısa tüylü yapısı ile çoğu kedi severlerin gözdesidir. Canlı renkler sayesinde ön plana çıkan bu kediler, adından da anlayacağınız üzere Habeşistan kökenli bir kedi ırkıdır. Tüy dökme gibi sorunlar yok denilebilecek kadar azdır. Herhangi bir sağlık sorunu yaşamıyorsa bu kedi ırkı tüy dökmezler. Tüy dökmemesi için haftada birkaç kez taranması ve beslenmesine son derece dikkat edilmesi gerekir. Bu şartları yerine getirirseniz kedinizin tüylerinin dökülmediğini göreceksiniz. Sakin yapısı ile bilinen bu kedi sıkıntıya hiç gelemez ve özgürlüğüne düşkündür. Ortalama 12-18 yıl arasında yaşarlar.

 

5) BRİTİSH SHORTHAİR

Türkiye’de en çok beslenen kedi ırkları arasında yer alır. Şaşkın ve asi duruşu ile herkesin sevgisini kazanmıştır. İngiliz kökenli olan bu kedi ırkı kısa tüylere sahiptir. Yukarıda listelenen kedilere oranla biraz daha fazla tüy dökebilirler ama sizlere rahatsız edecek oranda tüy dökmezler. Yediklerine dikkat edilerek, bakımlarına dikkat edilerek beslenirse bu tüy dökme oranı daha da fazla düşecektir. Bu ırk temizliğine çok fazla önem verir. Bu yüzden sürekli kendilerini yalayarak temizlerler. Çocuklarla iyi anlaşan, sıcakkanlı ve sabırlı bir kedi ırkıdır. Ortalama 14-16 yıl arasında bir yaşam sürerler.

 

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]