Dünyada En Tehlikeli Hayvanlar Hangileridir?

Dünyada En Tehlikeli Hayvanlar Hangileridir?

Dünyadaki En Tehlikeli Hayvan Türleri Hangileridir?

 

Her insana göre tehlikeli hayvanlar değişiklik gösteriyor olabilir. Fakat dünyada gerçekten bilmediğimiz birçok tehlikeli hayvan vardır. Şimdi bu hayvanları biraz tanıyalım.

Dünya, genel olarak bütün canlılar için, muhteşem bir yer olduğu kadar tehlikeli bir yerdir. Bu nedenle dünya da daha türleri belirlenmemiş birçok tehlikeli canlı vardır. Yazımızda sizlere bu tarz ölümcül hayvanları listeledik ve haklarında bilgi sahibi olabilmeniz için kısa bilgiler verdik. İşin aslı şu ki, her türün hayatta kalma ve göç etme teknikleri farklıdır ve tabi ki bazı hayvanlar için bu durum ölümcül bir hal alabiliyor. Ek olarak, bazı hayvanlar ise kimi istenmeyen parazitler için sadece konak olarak hareket etmektedirler.

Tehlikeli hayvan denince akıllara ilk başlarda gelen hayvanlar genellikle, aslan, kaplan gibi etçil ve keskin dişlere sahip olan hayvanlardır veya büyük beyaz köpek balığı gibi büyük boyutlarda ki hayvanlar gelmektedir. Fakat bu hayvanlar insanlara atakları sonunda gündeme getirilmiş hayvanlardır. Bu hayvanlar en ölümcül hayvanlar arasında yer almamaktadır.

İlginç olan ise, her yıl en fazla insan ölümüne sebep olan hayvanlar bazı kişiler tarafından evcilleştirip modern hayata oldukça yakın olabilmektedirler.  Şimdi sizlere yapmış olduğum bu liste sayesinde en ölümcül hayvanları ve özelliklerini öğrenebileceksiniz.

 

1) SİVRİSİNEK (YILDA ORTALAMA 1 MİLYON KADAR İNSANI ÖLDÜRÜR)

Dünyadaki en ölümcül hayvanlardan biri olan sivrisinekler küçük ve sinir bozucu olabiliyorlar. Sivrisinekler dang humması, zika, batı nil ateşi ve sıtma gibi hastalıklar taşımaktadır. Günümüzde bulunan bu hastalıklar Anofel cinsi sivrisineklerde bulunur ve onların aracılığı ile etrafa bulaşır. Ortalama her yıl 600.000 insanın hayatı tehlikeye girmektedir.

Bu hastalıklar, Afrika bölgeleri gibi sıcak ve nemli bölgelerde oldukça yaygındır.

Sivrisineklerin birden fazla türü olmasına rağmen, dünyanın birçok alanında yaşayabilme özelliğine sahiptirler ve insanların bulunduğu alanlarda birlikte var olabilirler. Bu durum bazı zamanlarda sinir bozucu olabiliyor. Bu sinir bozucu böceklerin ne kadar tehlikeli olduğunun kanıtıdır.

 

2) İNSANLAR (YILDA 440.000 İNSAN ÖLÜR)

İnsanlarda hayvan hücreleri taşıdığı için bu listede insanlara da yer vermezsek olmazdı. Bu bilgi kulağa tuhaf gelebilir ama insanlar her yıl en çok insan ölümünden sorumlu olan canlılardır.

Homo sapiens türünün diğer türler üzerindeki büyük etkisinin dışında, bizler de kendi türümüz için büyük tehditler oluşturmaktayız. Birleşmiş Milletlere göre, 2012 yılında tüm dünya genelinde ortalama 437.000 cinayet işlenmiştir. Bu durumun ülkeden ülkeye değişiklik gösterdiğini önemle altını çizelim.

Bu bölümden almamız gereken ders ortadadır, hayvanlardan korktuklarından daha çok diğer insanlardan korkmalılardır.

 

3) YILANLAR (YILDA ORTALAMA 50.000 İNSANI ÖLDÜRÜR)

Bu dünyada en zehirli hayvanlar arasında yer alan bir diğer hayvan ise yılanlardır. Bu sürüngenler avlanmak için ve kendilerini diğer yırtıcı hayvanlara karşı koruyabilmek için sürekli zehirli ısırıklarını kullanırlar. Aralarında ölümcül türler bulunmasına rağmen nadiren insanlara saldırırlar.

En Zehirli Yılan

İç mekanlarda yaşamını sürdüren taypan dünyada ki en zehirli ısırığa sahip yılan türüdür. Zehirlenen bir insan 45 dakika içerisinde ölebilir.

Bu yılanların doğal yaşamları the Avustralya taşralarında bulunan çöllerdir. Bu çöllerde insanlar nerdeyse yok denilecek kadar azdır. Bu sebeple, bu tür ile insanlar arasında çok az etkileşim bulunmaktadır. Bilim adamlarının yaptığı açıklamalara göre, bu yılanların ısırdığı insanların %80’i ölmüştür. Fakat tek avantaj bu yılanlar insanlara çok saldırmamaktadır.

 

En Sık Görülen Yılan Zehri Nedir?

Engerek yılanı, bir yıl içinde en fazla insan ölümüne neden olan yılan türüdür. Bu yılanda bulunan zehir, ısırılma vakalarında yalnızca %10 ‘unda ölüme yol açmaktadır. Bu yılan, geniş nüfuslu bölgelerde yaşayabilirler. Çok sessiz ve sinsi olan bu yılanlar, insanlar ile kazara karşılaşmalar sonucunda ölümleri beraberinde getirmektedir.

 

4) EVCİL KÖPEKLER (YILDA 25.000 İNSANIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLUR)

Görünce şaşıracağınız bir diğer nokta ise köpeklerin bu listede yer almasıdır. En yakın dostlarımızdan biri olan köpeklerin bu listede görmek sizleri şaşırtabilir ama bu maalesef doğrudur. Köpekler ısırarak yılda ortalama 25.000 insanın ölümüne neden olur. Köpek ısırıklarından sonra birçok ölüm aslında kuduz sebebiyle olmaktadır.

BBC’nin yaptığı açıklamalara göre, köpekler birçok gelişmekte olan ülkede aşılanmamaktadır. Bu duruma örnek vermek gerekirse, Küresel kuduza bağlı köpek ölümlerinin %40’ı Hindistan’da meydana gelmiştir. Bu sebeple köpeklerin gezegendeki en çok bilinen evcil hayvan olması şaşırtıcıdır.

 

5) ÇÖL SİNEĞİ (YILDA 10.000 İNSANIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLUR)

Dünya üzerindeki en ölümcül hayvanlar arasında yerini alan çöl sinekleri taşıdıkları mikroplar sayesinde oldukça ölümcül bir hal alabilir. Çöl sineği, mikrobiyal hastalık uzmanlarının eskiden tanışıklığı olduğu bir türdür. Glossina türü olarak da bilinen bu hayvanların bir diğer ismi çöl sineğidir.

Yılda ortalama 10.000 insanın ölümüne sebep olurlar. Bu sineklerin ölümcüllüğü kendi biyolojik yapısından kaynaklanmalıdır.

Bu böcekleri araştıran bilim adamlarının yaptığı açıklamalara göre, bu böcekler protozoa olan Trypanosoma brucei taşımaktadır. Bu protozoalar, Afrikan tripanozomiyaz veya uyku hastalığına neden olmaktadır. Bu durum ise, Afrika orta bölge saharalarında milyonlarca insanı tehdit etmektedir.

 

Hayatımızda sadece bizim bildiğimiz gibi aslan, kaplan, ayı, kurt gibi hayvanlar zararlı değillerdir. Bizler bu hayvanları belgesellerde rahatlıkla görüp ne kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz fakat bizim görmediğimiz ve daha zararlı, tehlikeli hayvanlar bu listede yer almaktadır.

Küçük ve zararsız görünen bu hayvanlar, sizlerin dikkat etmediğiniz durumlarda sizleri öldürebilecek kadar tehlikeli olabiliyorlar. Bu nedenle evde köpek veya kuş beslerken bile çok dikkatli olmamız gerekir. Bütün önlemler alınması durumunda herhangi bir tehlike kalmamaktadır.

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]