En Çok Beslenen Köpek Cinsleri

En Çok Beslenen Köpek Cinsleri

Evde En Çok Beslenen Köpek Türleri

İnsanlar hayatını paylaşmak için ve yeni bir arkadaş edinmek için sürekli kendilerine uygun köpekleri öğrenmek için araştırma yapıyor. Çoğu kişi evde köpek beslemek ister ve sahiplenmeyi dener. Fakat bazı kişiler köpek bakmanın büyük sorumluluk istemesinden dolayı vazgeçebiliyor. Evde köpek beslemek çok büyük bir sorumluluk ister. Küçük bir bebek bakar gibi her gün onunla özel bir şekilde ilgilenilmesi gerekir. Bazı köpekler bahçede de kalabilirken, sadece evlerde yaşayabilen köpek türleri de vardır. Aşağıda sizler için yaptığımız listede sizlere en uygun köpek türünü öğrenebilir ve diğer köpek türleri hakkında da bilgi edinebilirsiniz.

 

1) DALMAYÇALI KÖPEK

Dalmaçyalı ırklar üstündeki benekler sayesinde son derece sevimli canlılardır. Sosyal, çevik, güçlü ve dost canlısıdır. Çocuklarla iyi anlaşan bu ırk oyun oynamayı ve gezmeyi çok sever. Bu ırkta ön plana çıkan en büyük özellik çalışkan olmasıdır. Yabancı insanlara çok fazla güvenmez ve tetikte dururlar. Dalmaçyalı ırk köpeklere bakmak biraz zor olabilir ama iyi bakıldığında hem keyif veren hem de sizlere iyi bir arkadaş olabilecek köpektir. Dalmaçyalı köpeklerin günlük egzersizlerini yaptırmak için sürekli dışarı çıkartmalısınız aksi taktirde sıkılıp bunalıma girebilirler.

 

2) FRANSIZ BULLDOG IRKI

Oyuncu bir yapısıyla tanınan bu köpek ev ortamında yaşayabilen ve evde neşe saçan bir köpektir. Özellikle bebeklerle çok iyi anlaşan bu ırk yetişkinlere de çok iyi hayat arkadaşı olabilir. Çok hareketli olduğu için günlük sporlarını yaptırmanız gerekir. Bu köpeklerin ortalama yaşadıkları süre 10-12 sene arasında değişmektedir. Çok meraklı bir yapıya sahiptir.

 

3) CHOW CHOW IRKI

Özgür olmayı seven ırklar arasında yer alır. Genellikle evde beslemek için tercih edilir. Çok hareketli olmadığı için bakımı da kolaydır. Çok fazla spora ihtiyaç duymazlar. Çok fazla tüylü yapısı olduğu için genellikle yaz aylarında çok serin yerlerde durmayı tercih ederler. Çok ses çıkartmadıkları için apartmanda ve ev içinde rahatlıkla beslenebilirler. Kendi bölgelerini korumak için genellikle diğer köpeklere üstünlük kurmayı severler. Chow Chow ırkını besleyen kişiler onlara patronun kim olduğunu bir şekilde öğretmeleri gerekir. Aksi taktirde bu köpeklere söz geçiremezler.

 

4) PEMBROKE WELSH CORGİS IRKI

Yaşadığı evdeki kişileri ailesi olarak görür ve çok sıkı bir bağ kurarlar. Zeki ve enerjik yapısı ile tanınır. Özgüven dolu bir köpektir ve sosyalleşmeyi çok sever. Hareketli ama sessiz yapısı olduğu için evlerde kolaylıkla beslenebilir. Küçük yapısı olduğu için kilo problemleri çekebilirler bu yüzden sürekli egzersiz yapması gerekir. Düzenli beslenmeli ve kilosunu dengelemelidir. Bu yüzden biraz fazla sorumluluk isteyen köpektir.

 

5) CAVALİER KİNG CHARLES IRKI

Ön planda çocuklar olsa da yetişkin insanlarla da çok iyi geçinirler. Çocuk ruhlu yapıları oldukları için heyecanlı, meraklı ve bir o kadarda oyuncudurlar. Ailesine her zaman iyi niyetli olur onların mutlu olması için uğraşacaktır. Yabancılara karşı kötü davranmaz fakat soğuk davranırlar. Ortalama 12-13 sene ömürleri vardır. Yaşadıkları her günü dolu dolu geçirmek isterler. Dışarıya çıkıp yürüyüş yapması gerekmektedir. Bu köpekler için beden sağlıkları çok önemlidir. Bu yüzden sorumluluk sahibi olmak gerekir.

 

6) HAVANESE IRKI

Kolay sahiplenebileceğiniz köpekler arasında yer alır. Akıllı ırktır ve siz onlara karşı nasıl davranırsanız onlar da size öyle bir davranış sergilerler. Genellikle bu köpeklere sert davranmak onları psikolojik olarak olumsuz etkiler. Onlara karşı sıcak davranışlar göstererek yaklaşırsanız onları kolay bir şekilde etkileyebilirsiniz. Oyun sever ve tatlı bir yapıya sahiplerdir. Tüylü olmasından dolayı serin yerleri severler. Ev harici yerlerde yaşamakta zorluk çekerler. Doğru bir şekilde eğitilirse bakımı çok kolaydır. Özellikle sosyalleştirme eğitimi alırlarsa diğer köpekler ile çok iyi anlaşırlar. Çocuklar ile iyi anlaştığı için çocuklu aileler tarafından sahiplenilebilir fakat tüy dökme dönemlerinde çok dikkat edilmelidir. Eğer sağlıklı mutlu bir yaşam sürerse bu ırklar ortalama 15 sene yaşayabilirler.

 

7) İNGİLİZ BULLDOG IRKI

Yapılarında her ne kadar sert ağır abi görüntüsüne sahip olsalar da sahipleriyle çok iyi zaman geçirirler. Çocuklara hiçbir türlü zarar vermeyen bu ırk çok belli etmese de oyun oynamayı çok severler. Orta boylu köpeklerdendir ve zeki, cesur ırktır. Ailesine çok bağlıdır genellikle aile değiştirmeye alışık değildir. Yalnız kalmayı sevmezler ve sürekli sahipleriyle zaman geçirmek isterler. Yalnız kaldıklarında biraz öfkeli ve kırgın olabilirler. Evlerde rahatlıkla besleyebileceğiniz ırklardandır.

 

8) TOY POODLE IRKI

Küçük ve kıvır kıvır tüyleri ile gözleri üstüne toplayan bu ırk çok zekidir. Atletik bir yapıya sahip olan bu köpekler yürüyüş yapmayı ve gezmeyi severler. Ev harici yerlerde yaşayamazlar ve sürekli gezmek isterler. Ailesine karşı beslediği sevgiyi gözleriyle belli ederler. İsteklerini hareketleriyle anlatmaya çalışırken tatlı bir hal alabilirler. Eğer en doğru ve sağlıklı bir şekilde beslenirlerse 18 sene yaşayabilirler. Kendileri yalnız yaşayamazlar ve insanların bakımına ihtiyaçları vardır.

 

9) GOLDEN RETRİEVER IRKI

Dünyada oldukça popüler bir ırktır. Her ne kadar isimleri “golden” olsa da bu cinsin ilk örnekleri siyahtır. Çocuklar ile iyi anlaşan bu köpeklerin hiçbir türlü zararlarını görmezseniz. Bakımı biraz zor ve masraflı olabilir ama çok sevimli bir hayat arkadaşı olurlar. Sizlere günlük hayatlarında şakalar yaparak eğlendirmek isterler. Çocukları çok severler ve onlara zarar vermemek için çok yaklaşmazlar. Yavruları her ne kadar zeki ise büyüdükten sonrada aynı şekilde olurlar. Golden Türkiye’de en çok tercih edilen köpek ırkıdır.

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]