En İyi Köpek Mamaları Nelerdir?

En İyi Köpek Mamaları Nelerdir?

Köpekler İçin En İyi Mama Hangisi?

Evde bizimle birlikte yaşayan evcil hayvanlarımız, bizler gibi normal gıdaları tüketerek ihtiyaçları olan besinleri yeterli seviyede alamazlar. Bu nedenle köpekler için özel olarak üretilen köpek mamaları üretilmiştir. Kuru mamalar genellikle hayvansal proteinlerin ve diğer gıdaların birleşiminden oluşur.

  Sıradan bir köpek mamasının içinde yaklaşık %50 gibisi bu karışımdan oluşur. Kaliteleri ya orta derecedir ya da düşüktür. Ama yüksek kalitedeki köpek mamalarında ise %100’ünde hayvansal protein içerir. Mamanın içeriğinde %100 protein bulunması önemlidir çünkü köpeklerin bazı elementlere karşı alerjik reaksiyon gösterebilirler. Köpeklerinin vücutlarının büyük bir çoğunluğunun etobur olduğunu unutmayın, bitkisel besinler çok fazla yedirirseniz köpeğin sindirim sisteminde büyük sorunlar çıkabilir. Bu yüzden yüksek kaliteli markalarında önemini anlıyoruz. Yüksek kalitede taze et ürünleri kullanırlar ve %100 protein içeriğine sahip olurlar.

Köpeğiniz için mama seçimi yaparken en çok dikkat etmeniz gereken durum ise yaşı, boyutu ve cinsidir. Her yaşa uygun mamalar vardır. Örneğin büyük bir köpeğe, yavru köpek maması verirseniz hem çok fazla yer hem de mamanın içindeki besinler büyük bir köpeğe sağlıklı bir etkide bulunmaz.

  Köpeklerimiz için tabi sadece en iyi mamayı almak önemli değildir bunların arasında köpeğimizin de o mamayı isteyerek afiyetle tüketmesi gerekmektedir. Bu tarz sorunlar yaşayanlar için genellikle uzmanlar et ve tavuk aromalı mamaları öneriyorlar. Tabi sadece aromalı diye kaliteli bir mama tanısı koyamayız, markanın kalitesi de bu durumda çok önemlidir.

  Eğer köpeğinizin yediği mama ile ilgili alerjik bir durum gösterdiğini anlarsanız hemen o mamayı vermeyi kesmenizi ve veteriner hekimine danışmanızı tavsiye ederiz.

2020 En İyi Köpek Maması Seçimi

Yavru Köpekler İçin En İyi Mama Hangisi?

1) ProPlan Somonlu Yavru Köpek Maması

Gelişim çağındaki yavrularımız için bol miktarda proteine ihtiyaç vardır. Bu durumda uzmanların en çok önerdiği mama ProPlan marka mamadır. Tek balık kökenli protein kaynağı olan somondan gelen yüksek protein sayesinde yavrularımız için tam olarak besleyici ve geliştirici bir mamadır. Yavru köpeklerde olan alerji seviyesi minimuma indirilmiştir. ProPlan marka mamanın balık yağları içermesi durumunda köpeklerimiz gelişirken tüyleri de harika bir şekilde olur.

 

2) ProPlan Kuzulu Yavru Köpek Maması

Uzmanların bir diğer önerisi ise balık tüketmek istemeyen yavrular için kuzulu köpek mamasıdır. Yavru köpeklerin mama yemesi zordur bu yüzden genellikle aromalı ve ekstra proteinli mamalar tercih edilir. 2-12 ay arasında hassas sindirim sistemine sahip olan yavru köpekler için özel olarak üretilmiştir. Kuzu eti ve pirinç içeriği sayesinde protein ve karbonhidrat bakımından zengin olan bu mama hem köpeğimizin sağlıklı gelişmesine hem de enerjisinin tam olmasını sağlar. 2-12 aylık köpeklerin hareketli olması oldukça önemlidir. Özellikle yavru köpekler çok hareketli değilse obeziteye açacak yol oldukça sıkıntıdır.

 

3) Obivan Kuzu Etli ve Yaban Mersinli Yavru Köpek Maması

Doğal bir şekilde toplanan muhteşem lezzetlerin karışımıyla oluşan bu mama 1 yaşının altındaki yavru köpekler için oldukça besleyici ve geliştiricidir. 2-12 aylık yavru köpekler için özel olarak geliştirilen bu mamanın içeriğinde, gelişim aşamasında ki bir yavru köpeğin ihtiyacı olan protein, mineral, vitamin ve antioksidanlar içerir. Bu şekilde oldukça besleyici bir yapıya sahiptir.

4) Royal Canin Mini Junior Yavru Köpek Maması

Evcil köpeğimizin hayatındaki en önemli evre olan büyümü evresinde, köpeğin etrafı tanıması, kendisini keşfetmesi gibi durumlarla karşılaşmaya başlar. Bu tarz durumlar sırasında, yavru köpeğin bağışıklık sistemi aşamalı olarak adım adım gelişime başlar. Royal Canin köpeklerin daha sağlıklı, rahat ve hareketli bir şekilde büyümesini hedef almaktadır.

  Royal Canin Yavru Köpek Mamasının İçinde, taze kümes hayvanları eti, mısır ve mısır unu, hayvansal yağlar, kurutulmuş şeker pancarı, mısır glüten, bitkisel yağlar, balık yağı gibi birçok element vardır. Bu elementlerin karışımı sonucunda köpeğiniz için en sağlıklı mamayı yapmışlardır.

 

Yetişkin Köpekler İçin En İyi Mama Hangisi?

1) My Marco Biftekli Köpek Maması

Yetişkin köpeklerimizin en çok tercih ettiği mamalardan biri de My Marco Biftekli mama. İçeriğinde %21 protein ve %11 yağ oranı bulunmaktadır. Selenyum, Vitamin, Somon Yağı, Mineraller ve Prebiotikler sayesinde köpeklerin tüylerinin köpeğin sağlıklı bir yapıya sahip olmasını sağlar. Bu elementler köpeğinizin tüy yapısını da olumlu etkiler.

 

2) Reflex Kuzulu Pirinçli Köpek Maması

Reflex köpek maması köpeğin gelişim ve beslenme bakımından en ideal şekilde üretilmiştir.

Köpeklerin kan dolaşımında, tüy yapısında, kas ve deri gelişiminde çok büyük rol oynayan aminoasitler ve proteinler doğru oranda kullanılmıştır. Kuzu eti ve hayvansal gıda türlerinin yanı sıra ciğer aroması verilen mama köpeklerin iştahını oldukça kabartır. Yetişkin yaşlarına gelen köpeğin doğru beslenmeye devam etmesi gerekmektedir. Yavruyken nasıl dikkat edildiyse vitaminleri olsun proteinleri olsun aynı titizlikle verilmeye dikkat edilmesini öneririz.

3) Obivan Hypoallergenic Somonlu ve Hamsili Köpek Maması

Köpeğiniz bol miktarda proteinli mamalar tüketemiyor ise, alerjik sorunlarla karşılaşıyorsanız uzmanların önerdiği mama Obivan Hypoallergenic mamadır. İçinde bulundurduğu somon ve hamsi sayesinde köpeklerin severek yediği mamadır. Doğadan gelen elementlerin karışımı ile yapılarak maksimum sağlık ve bağışıklık sunarak alerjik yapıyı ortadan kaldırırlar. 1 Yaşında büyük köpekler için hypoallergenic yapısı sayesinde köpeğinize herhangi bir alerji durumunu tetiklemez.

 

4) N&D Tahılsız Bal Kabaklı Tavuklu Köpek Maması

N&D markasının ürettiği bal kabaklı mama, içeriği sayesinde oldukça yararlı olduğunu anlarız. Bu mamada bal kabağı tercih edilmesinde ki sebep ise benzersiz besinsel özelliklere sahip olması ve çoklu yararlı etkisi bulunan geleneksel tipik bir İtalyan sebzesi olmasıdır. Yetişkin köpeklerin kalp ve dolaşım sistemini korumada büyük bir göre alır. Bağırsak hareketliğini de düzenler. Bu yüzden çok fazla kişi tarafından tercih edilen köpek mamaları arasında yer alır.

 

Yaşlı Köpekler İçin En İyi Mama Hangisi?

1) Reflex Plus Kuzu Etli Yaşlı Köpek Maması

Reflex Plus kuzu etli köpek maması 7 yaş ve üzerinde ki köpeklerin kullanabilmesi için özel olarak formülize edilmiştir. Uzman veteriner hekimleri ile birlikte hazırlanmış süper Premium köpek mamasıdır. Bu mamanın içeriğinde yüksek oradan protein bulunur. Sindirimde zorluk çekmemesi için içerdiği elementler doğru oranda kullanılmıştır. Bol miktarda protein ve vitamin sayesinde köpeğiniz için en sağlıklı mamalardan biridir.

 

 

2) Royal Canin Mini Irk Yaşlı Köpek Maması

Ufak ırk köpekler genellikle 15-16 yıldan daha fazla yaşarlar. Bu sebeple yaşlılık süreleri diğer köpeklere oranla daha fazla sürer. Yaşlılık evresinde köpeğiniz rahat etmesi için özel olarak hazırlanmış Royal Canin Mini Irk Yaşlı Köpek Maması düzenli bir şekilde kullanıldığında köpeğinizin enerjik ve sağlıklı bir yaşlılık geçirdiğini gözlemlersiniz.

 

3) Hills Science Plan Büyük Irk Yaşlı Köpek Maması

7 yaşından büyük köpeklerin genellikle enerjisi azalır ve hareketsizlikten obezite sorunları başlar. Bu durumu minimuma indirmek için bol miktarda protein ve karbonhidrat kullanılmıştır. Köpeğinizin daha fazla hareket etmesi için gerekli enerjiye odaklanarak üretilmiş bir mamadır. Büyük ırk köpeklerde yaşlılık ilerledikçe sıkça görülen diş ve ağız yapısı sorunlarına da iyi gelmesi için minerallerle zenginleştirilmiştir.

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]