En Ucuz Kedi Mamaları Nelerdir?

En Ucuz Kedi Mamaları Nelerdir?

En Ucuz Kedi Mamaları Hangileridir?

Türkiye’de satılan en ucuz kedi mamaları hangileridir? 2020 güncel Türkiye’deki en ucuz kedi maması sıralaması. Kedilerimiz için mama seçimi masraflı bir hal alabilir. Kedimiz var ise ve mamasına çok fazla masraf yapmak istemiyorsanız aşağıdaki mama önerilerini incelemenizi öneririm.

Kedime Ucuz Mama Yedirirsem Zararı Var mı?

Kedilerimiz için mama alırken fiyatından ziyade mamanın içeriğine ve karışımlarına dikkat edilmesi gerekir. Zengin içeriğe sahip olan ve uygun fiyatlı mamaları da tercih edebilirsiniz. Kedi bakmak zorlu bir süreçtir ve bu süreçte birçok masraf yapabilirsiniz. Kedi bakarken yaptığınız masrafı az da olsa azaltmak için genellikle kedi mamalarında uygun fiyatlı seçimler yapılır. Bir mama ucuz diye kalitesiz olacak anlamına gelmiyor. Türkiye’de satılan ucuz ama kaliteli kedi mamaları da vardır.

Türkiye’de Satılan En Ucuz Kedi Mamaları Hangileri?

Türkiye’de mama alırken mamanın kilogramından tutun kalitesine kadar fiyatlarında değişikliğe yol açabilir. Aşağıdaki sıralamada sizlere yaptığım sıralamada bütün mamaların kiloları aynı olmayabilir.

Yavru Kediler İçin Ucuz Mamalar Hangileri?

1) PRO CHOİCE KUZULU YAVRU KEDİ MAMASI

Yavru kediler için özel olarak üretilmiş bir kuru mamadır. Yavru kedileriniz 12 aylık olana kadar tercih edebilirsiniz. Kedilerinize gelişim süreci için çok önemli bir mamadır.  Kuzu eti, pirinç, mısır, hayvansal yağlar, et ve et ürünleri, balık ve balık yağları gibi birçok element ile mamanın içeriği zenginleştirilmiştir. Bu mama uygun fiyatlı olup yavru kedinizin ihtiyacı olan protein, vitamin ve mineralleri karşılamasına yeterli olacaktır.

 

2) BRİT CARE CRAZY TAVUKLU YAVRU KEDİ MAMASI

Brit care marka mamayı yavru kedinizin 0-12 aylık dönemlerinde tercih edebilirsiniz. Genellikle hipoalerjenik yapısıyla dikkat çekse de yavru kedinin gelişiminde ihtiyacı olan besinlerde içeriğinde yer alır. Protein açısından zengin olan bu mama diğer elementlerini az miktarda azaltmıştır. Bu sayede fiyatına göre güzel bir mama ortaya çıkmıştır. Uygun fiyatlarda tercih edebileceğiniz mamalardan biridir.

3) MATİSSE YAVRU KEDİ MAMASI

Genellikle 1-12 aylık dönemdeki kediler için tercih edilen bir mama olsa da veteriner hekimlerinin açıklamalarına göre hamile veya emziren kediler içinde tercih edilebilir bir mamadır. Tavuk, yumurta, balık ve pirinç kalori, protein ve yüksek sindirilme doğru miktarda sağlar. Yavru kedilerinizin dengeli büyümesi için zenginleştirilmiş bu mama kedilerinde tercihleri arasında yer alır.

İçerik: Susuz tavuk eti (%36), Pirinç (%20), Tavuk yağı, Mısır, Kurutulmuş balık (%6), Mısır glüteni, Kurutulmuş bütün yumurta (%4), Hidrolize hayvansal proteinler, Pancar posası, Yağ balık, Bitkisel yağ, Sodyum klorür, Kalsiyum sülfat di hidrat, Kuru maya gibi elementler ile zenginleştirilmiştir.

4) FELİCİA DÜŞÜK TAHILLI KUZU ETLİ YAVRU KEDİ MAMASI

Felicia içeriğini kısarak ama 0-12 ay döneminde ki yavru kedilerin gelişiminde çok büyük rol alabilecek bir mama hazırlamıştır. Veteriner hekimlerinin uygun fiyatlı önerdiği mamalar arsında yerini alıyor. Kuzu etli olması sayesinde yavru kedilerimizin iştahlı bir şekilde yemelerini sağlar.

İçerik: Kurutulmuş kuzu proteini (%30), Hidrolize kuzu proteini (%18), baldo pirinç, mısır, rafine tavuk yağı, bezelye, hamsi unu, karides unu, bira mayası, hamsi yağı, nükleotit maya proteini, mineraller, prebiyotik mannan oligosakkaritler, deniz yosunu, avizeağacı özütü, kızılcık tozu, pisilyum.

5) OBİVAN TAVUKLU & KIZILCIKLI YAVRU KEDİ MAMASI

Premium bir marka olmasına rağmen uygun fiyatlı mama üretmeyi ihmal etmeyen obivan marka mamalarda yavru kedilerimiz için besleyici ve geliştirici yapıda olacaktır. İçindeki besin oranını azaltarak uygun fiyatlı Premium bir mama üretmişlerdir. 10 kiloluk bu mama uzun süre boyunca size gidecektir.

İçerik: İşlenmiş Hayvansal Protein, Buğday, Mısır, Hayvansal Yağ, Buğday Kepeği, Mısır Gluteni, Pirinç, Kurutulmuş Şeker Pancarı, Tavuk Ciğer Aroması, Tuz, Keten Tohumu, Kuru Bira Mayası, Taurin, MOS (Mannan Oligo Sakkarit), Beta-Glukan, Yuka, Kuilaya, Kızılcık. Bu zengin içeriği sayesinde yavru kedilerimizi sağlık bir şekilde büyütmeye yetecektir.

 

YETİŞKİN KEDİLER İÇİN UCUZ MAMALAR HANGİLERİ?

1) REFLEX PLUS SOMONLU HAİRBALL KEDİ MAMASI

Zengin içeriği ile kedi bakanların ilgisini çeken mama oldukça başarılı bir mamadır. Bol miktarda mineral ve vitaminler ile genç kedilerimizin günlük yaşamında hayatlarını kolaylaştıracak besinlerini karşılamalarını sağlar. En çok satılan mamalardan biri olan bu mama besin içeriği yüksek olan ve sağlıklı olan, kedilerimiz için uygun olan bir mamadır.

İçerik: İşlenmiş Somon Proteini, İşlenmiş Hayvansal Protein, Mısır, Tavuk Yağı, Pirinç, Şeker Kamışı Lifi,
Şeker Pancarı, Balık Aroması, Vitaminler ve Mineraller, Somon Yağı, Ksilo-Oligosakkarit, Bira Mayası,
Karnabahar Lifi (Psyllium), Tuz, Yucca Schidigera, L-Karnitin, Koruyucular - Antioksidanlar.

2) PROPLAN KUZU ETLİ KEDİ MAMASI

Yetişkin kedilimizin gözdesi olan PROPLAN marka mamalar Premium marka olarak bilinir. Premium marka olduğu halde kilo olarak ve içindeki besin miktarını az düşürerek uygun fiyatlı Premium mama üretmişlerdir. Besin içeriği düşmesine rağmen kuzu etli mama bol miktarda protein içerir. Çoğu kedinin beğendiği mama zor beğenen kediler için özel olarak hazırlanmıştır.

İçerik: Kuzu Eti %17,kurutulmuş tavuk proteini, bezelye protein konsantresi, pirinç , pirinç gluten unu, hayvansal yağ karışık tokoferoller ile korunmuş mısır, mısır nişastası, mısır gluten unu, kurutulmuş mısır, kurutulmuş hindibağı kökü, bütün yumurta kurutulmuş, sindirime destek için; pancar posası, balık yağı, maya, sakatat, potasyum klorür, kalsiyum karbonat, mineraller, kolin klorür, L-arginin, L-lizin, sodyum klorür, DL-metiyonin gibi elementler içeren bu mama yetişkin kedilerimizin enerjik ve sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlar.

3) MATİSSE TAVUKLU PİRİNÇLİ KEDİ MAMASI

Yetişkin kedilerimizin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde mamalarını rahatlıkla tüketebilmesi için özel olarak formüle edilmiş tam ve dengeli mamadır. Hareketli olan ve fiziksel aktivitesi bulunan yetişkin kediler için tam ideal mamadır. İçeriğinde bulunan omega 3 -omega 6 yağlar orantısını vitamin ve minerallerdeki gerekli doğru orantısı gibi dengeli bir öğün olmasını sağlar.

İçerik: Kurutulmuş tavuk eti (min. 32%), pirinç (min. 25%), mısır, kurutulmuş balık eti, tavuk yağı, dijest, kurutulmuş pancar posası, balık yağı, bitkisel yağ, mısır glüteni, tüm kurutulmuş yumurtalar, sodyum klorür, potasyum klorür, DL-Metiyonin (3000 mg/Kg),  kolin klorür, (2200 mg/Kg), kurutulmuş bira mayası, taurin, çinko oksit (Zn 60 mg/Kg), çinko sülfat monohidrat (Zn 60 mg/Kg), magnezyum sülfat mono hidrat (Mn 50 mg/Kg), demir sülfat mono hidrat (Fe 20 mg/Kg), demir karbonat mono hidrat (Fe 20 mg/Kg), bakır sülfat penta hidrat  (Cu 16 mg/Kg), kalsiyum iyodür anhidrit  (I 1,5 mg/Kg), kobalt karbonat baz mono hidrat (Co 0,25 mg/Kg), sodyum selenit (Se 0,1 mg/Kg), vitaminler.

 

YAŞLI KEDİLER İÇİN UCUZ MAMALAR HANGİLERİ?

1) LA VİTAL ÖRDEK ETLİ YAŞLI KEDİ MAMASI

Yaşlı kedilerimiz için çok fazla bir seçenek yoktur. İyi ve sağlıklı beslenmeleri gerektiği için içerik bakımından zengin olmasına dikkat etmeliyiz. Yaşlı kedilerimiz için kolay sindirilir olması sayesinde ve Premium bir mama olması sayesinde uzman veteriner hekimlerinin tavsiye ettiği mamalar arasında yer alır. İçerik kısmını kısmaktansa kilosunu düşürerek uygun fiyatlı satışı yapılarak güzel bir iş çıkarmışlardır.

İçerik: İşlenmiş hayvansal protein (ördek %10), mısır, pirinç, hayvansal yağ, buğday, ringa balığı unu, mısır gluteni, kurutulmuş maya, kurutulmuş pancar posası, ayçiçeği yağı, kurutulmuş yumurta ürünleri, FOS frukto-oligosakkaritler (%1), kurutulmuş hindiba posası, sodyum klorür, potasyum klorür, dikalsiyum fosfat.

2) PRO PLAN HİNDİLİ YAŞLI KEDİ MAMASI

Pro plan gibi Premium bir markanın ürettiği bu mama hem kısırlaştırılmış kediler için ideal bir mama olmakla birlikte yaşlı kedilerimiz içinde uygun mamadır. Kolay sindirilmesi sayesinde genellikle tercih edilen mamalardan biridir. Yaşlı kedilerimizin beslenmesine önem veren bu marka kilo bakımından azaltarak fiyatında düşüşe gitmiştir.

 

İçerik: Hindi eti (% 14,00), mısır, kurutulmuş kanatlı proteini, pirinç, mısır gluten yemi, buğday gluten yemi, buğday, buğday yemi, buğday lifi, soya yemi, mısır nişastası, kurutulmuş yumurta, hayvansal yağ, kurutulmuş hindibaba kökü(% 2), soya fasulyesi yağı, mineraller, balık yağı, maya.

 

Yukarıda belirtilen mamalar 2020 yılında Türkiye’de satılan, kedilerimiz için en uygun olan besin içeriği açısından kedilerimize zarar vermeyecek mamalardır. Bazı mamalar 2-3 kg bazıları ise 10 kg olarak satılmaktadır. Sizlere önerim mama alırken kilo olarak az alıp içeren besinlerin eksik olmamasına dikkat etmenizdir.

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]