Köpeğiniz İle Muhteşem Zaman Geçirebileceğiniz Oyunlar

Köpeğiniz İle Muhteşem Zaman Geçirebileceğiniz Oyunlar

Köpekleriniz ile Muhteşem Zaman Geçirebileceğiniz 6 Oyun 

Köpekler çok hareketli canlılardır. Bu durumda en büyük sorumluluk köpek sahiplerine düşmektedir. Şimdi sizlere köpeğiniz ile birlikte oynayabileceğiniz muhteşem 6 oyun! 

 

Köpekler, dünya üzerindeki en iyi dostlarınız olabilirler. Sevimli ve estetik görünümleriyle, herkesi kendine hayran bırakan bu canlılar, sahip oldukları yüksek ve pozitif enerjiyi etrafına yayarak mutluluk saçarlar. Hem sokaklarda hem de evlerde kendilerine özel bir yer bulurlar. Bu sevimli canlıların tek ihtiyaçları, sevgisini gösterdikleri insanlardan iyi bir karşılık görmektir.  

Dünya üzerinde kendilerine ait çok önemli yer edinen köpekler, tüm dünyada dostluğu ve sevgiyi temsil ederler. İnsanlara karşı her zaman yardımsever ve dostça bir sıfatla öne çıkmışlardır.  

Köpekler yapıları gereği çok hareketli canlılardır. Uzman veteriner hekimlerinin yapmış olduğu açıklamalara göre köpeklerin sağlıklı olması için de yorgun olmaları gerekmektedir. Bu nedenle enerjilerini tümüyle kullanana kadar hareket edecek olan köpekler fiziksel olarak da sağlıklı olmaları gerekmektedir.  

Birçok hastalığa karşı mücadele etmelerinde önemli bir yeri olan “hareket etmenin”, fiziksel hastalıklara karşı olduğu gibi mental rahatsızlıklarda aynı şekilde koruma sağlamaktadır.  

Köpeklerin genel olarak rahatsızlanmalarının sebebi uykularını düzenli şekilde alamamaları ve yanı sıra sahiplerinin sevgilerini yeterli seviyede hissetmemelerinden kaynaklanmaktadır. Köpeğiniz ile daha mutlu bir yaşam sürmek için onlar ile sürekli etkin bir şekilde ilgilenmeniz gerekmektedir. Köpeklerinizin de sizlerden tek istediği sevgi ve oyun oynamaktır. 

Minik dostların ile eğlenceli vakit geçirmeniz için köpek oyunlarına bir göz atalım! 

 

1) YAKALAMACA 

Her çocuğun severek oynadığı bu eğlenceli oyunu köpeklerde çok sever. Yakalamaca oyunun temel mantığı bir kişi kaçarken diğer kişinin onu yakalamaya çalışmasıdır. Bu durumu köpekleriniz ile birlikte oynayarak köpek oyunu haline getirebilirsiniz. Bu oyunu köpeğiniz ile birlikte oynadıktan sonra köpeğinize övgü dolu sözler ve en sonunda ödül maması vermeniz onları daha da mutlu edecektir.  

Minik dostunuz ile birlikte yakalamaca oynarken son derece keyif alabilir ve eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Bu oyunu oynarken dikkat etmeniz gereken şey vücut dilidir. Oyun sırasında vücut dilini iyi kullanarak köpeğinizin oyundan kopmamasını sağlayabilirsiniz. Köpekler genel olarak çok çabuk sıkılırlar. Bu durumu engellemek için onları oyunda tutmanız gerekmektedir. Bu oyunun temel amacı köpeğinizi yormak değil onlar ile keyifli vakit geçirmektir.  

 

2) SAKLAMBAÇ 

Saklambaç oyunu, hemen hemen herkesin çocukluğunda sık sık oynadığı oyunlardan biridir. Bizler için bu kadar değerli ve zevkli olan bu oyunu, değer verdiğiniz minik dostlarınız ile oynayarak bir köpek oyunu haline getirebilirsiniz. Bu oyunu hem evde hem de dışarıda oynayabilirsiniz.  

Köpeğiniz ile saklambaç oynayabilmek için ilk önce sizin saklanmanız gerekir daha sonra saklandığınız yerden köpeğinize seslenerek onların sizi bulmasını sağlamalısınız. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken şey, ona seslenirken adıyla seslenmelisiniz ve köpeğinize seslenirken komut vermelisiniz.  

Köpeğinize ismi ile seslendikten sonra gel komutunu verdiğiniz anda köpeğiniz sizi bulmak için çaba sarf edecektir. Bu süreçte köpeğinizin sizi bulması çok uzun sürmeyecektir. Köpeğiniz sizi saklandığınız yerden bulduğunda heyecanlanacaktır bu durumda sizlerin de ona övgü dolu sözler ile ödüllendirmelisiniz. Bu sayede oyunun nasıl bir oyun olduğunu anlayacaklar ve bu oyundan zevk almaya başlayacaklardır.  

Bir sonraki denemede sizleri bulması daha zor olan bir yere saklanın ve sizi aramaya başladığında köpeğinize sürekli seslenerek sizi bulmalarını sağlayın. En sonunda sizi bulacaklardır. Bu oyunu oynarken köpeğiniz ile eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.  

 

3) FRİZBİ 

Genellikle köpek oyunu denildiğinde akla gelen ilk oyunlardan birisi frizbi oyunudur. Bu oyun köpekler için çok etkili ve eğlenceli olabilecek bir oyundur. Köpeklerinizin yüksek sıçramalar ve uzun mesafe koşular yapmalarını sağlayacak olan bu oyun hem sizler için hem köpeğiniz için keyifli bir oyun olacaktır. Kilo problemi olan köpeklerin mutlaka oynaması gereken oyunlardan biridir.  

Bu oyunu oynarken dikkat etmeniz gereken ilk aşama, köpeğinize frizbi diskini tanıtmaktır. Bu aşamalarda ilk seferde yumuşak frizbi diskleri kullanmanızı öneririz. Oyun esnasında yapmanız gereken tek şey frizbi diskini köpeğinize doğru yatay bir şekilde fırlatmaktır.  

Oyuna başladığınızda elinizde olan frizbi diskini kısa mesafeli gidecek şekilde yavaş atmalısınız. Köpeğiniz bu oyuna alışması için onu destekleyici sözcükler kullanmalısınız.  

Oyun esnasında köpeğinizi frizbi diskinden korkutmadan oynamalısınız. Aksi taktirde köpeğinizin bu oyun ile ilişkisi başlamadan biter. 

 

4) SU OYUNLARI 

Köpekler suyu çok seven canlılar arasındadır. Sıcak yaz günlerinde bunalan köpekler buldukları her fırsatta serinlemek için suya girerler. Köpeğinize hareket ettirmek için ve onlar ile eğlenceli vakit geçirmek için suyun içinde etkinlikler yapabilirsiniz.  

Bu oyunu oynamak için bir deniz kenarına ve havuza ihtiyacınız vardır. Köpeğinize su atarak koşturmanız durumunda köpeğiniz sizden kaçacaktır. Bu durum hem köpeğinizin serinlemesine hem de egzersiz yapmasına neden olacaktır. Aynı zamanda denize de girmesini sağlayarak onları serinletebilirsiniz.  

 

5) TOP OYUNLARI 

Köpeğinizin günlük hayattaki en iyi dostu küçük toplarıdır. Köpekler toplar ile oynamayı çok severler.  

Köpekler top ile her türlü şekilde oynayabilir. Bu oyunlarına sizlerin de eşlik etmeniz durumunda köpekler daha da mutlu olurlar. Toplu köpek oyunları her çok farlı şekillerde oynanabilir. Kimi zaman futbol topu ile oynarken kimi zamanda küçük toplar ile oynayabilirsiniz. Köpekler ile zaman geçirmeniz için eğlenceli bir etkinlik olan top ile oynama köpeğinizin bu oyun esnasında hem yorulmasına hem de eğlenmesine etki edecektir.  

Egzersiz ihtiyaçlarını bu şekilde karşılayabileceklerdir. Köpeğinize topları sevdirirseniz sizlere ihtiyaç olmadan köpekler tek başına toplar ile oynayabilirler. Köpeklerin dikkati kolay dağıldığı için onları oyundan kopartmamanız gerekir. Bunun için komutlar vererek ve onlar ile konuşarak oyunu çeşitlendirmelisiniz. 

 

6) BALONCUK İLE OYNAMA 

Baloncuklar köpeğiniz için çok eğlenceli bir oyun olabilir. Küçük uçan balonlara zıplayarak ağızlarıyla patlatmak isteyeceklerdir. Küçük dostlarınızın eğlenmesi ve egzersiz yapması için onlara baloncuklar yapabilirsiniz.  

Balonları patlatmak için zıplamaya başlayacaktır. Köpeğin zıplaması onların daha iyi egzersiz yapmasını sağlayacaktır. Baloncuk ile oynamayı seven köpekler hem sizin onlar ile ilgilenmenizi hem de baloncuklar ile oynamayı çok sevecektir.  

 

Köpeğiniz ile bol bol vakit geçirmeyi ihmal etmeyin. Onlara sevginizi gösterin ve asla şiddet uygulamayın. Küçük dostlarınınz tek isteği sizin mutlu olmanızdır.

 

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]